Σε μία χρονιά που το τμήμα μπάσκετ έλαμψε για ακόμα μία φορά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ο Ερασιτέχνης πέρασε στα χέρια ενός ανθρώπου που εγγυάται ένα «χρυσό» μέλλον, το ποδόσφαιρο συνεχίζει να βρίσκεται σε μία κατάσταση αβεβαιότητας με πολύ άγχος και με ανθρώπους που μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέουν στους «πράσινους» οπαδούς.

Το σίριαλ Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ «ταλαιπωρεί» την ομάδα τους τελευταίους μήνες, αλλά τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο. Ο Ταϊλανδός σε κάθε ευκαιρία που εμφανίζεται «τρενάρει» τις εξελίξεις για την αλλαγή ιδιοκτησίας, με τον Γιάννη Αλαφούζο, θέλοντας και μη, να παραμένει ο μοναδικός χρηματοδότης της ομάδας.

Ο κόσμος πλέον έχει κουραστεί. Δεν μπορεί να βλέπει δήθεν δικαιολογίες και υποτιθέμενα προβλήματα να εμφανίζονται συνεχώς από το πουθενά. Η λεγόμενη «Pan Asia», συνδυάζει την εμπλοκή της στην ΠΑΕ με τις επενδύσεις της στο Ελληνικό κράτος, σε ένα κράτος ωστόσο που το μόνο που κάνει είναι να καθυστερεί τις εξελίξεις.

Επιτέλους κάποιος άνθρωπος θα πρέπει να βγει μπροστά και να μιλήσει ανοιχτά για τις προθέσεις αυτής της προσπάθειας, τη σοβαρότητά της, αλλά και για το πόσο ψηλά θα πρέπει να βάλει ο κόσμος τον πήχη. Είναι σίγουρο πως κανείς φίλαθλος αυτού του συλλόγου δεν θέλει να δει την ομάδα να γίνεται η Ελληνική Μουσκρόν ή η Ελληνική Ρέντινγκ (ομάδες της ιδιοκτησίας του Παϊρότζ), αλλά θέλει να δει και πάλι το σύλλογο μεγάλο.

Η πρόταση του Ασιάτη για ένα μήνα συνιδιοκτησίας της ομάδας με τον κ. Αλαφούζο, δεν θα οδηγήσει πουθενά, παρά μόνο, στο να παραμένουν άνθρωποι που έχουν κουράσει με την συμπεριφορά τους, παρά την προσφορά που μπορεί να είχαν, με την ομάδα να συνεχίζει στη μιζέρια και τη μετριότητα των τελευταίων «μαύρων» χρόνων.

Οι εξελίξεις θα πρέπει να είναι σύντομες και το αστείο σενάριο της παράτασης των πέντε μηνών για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, θα πρέπει να μην υπάρχει καν στη σκέψη όσων εμπλέκονται στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Εφόσον δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον αυτής της ομάδας, δεν υπάρχει λόγος ενασχόλησής τους και σίγουρα υπάρχουν οι κατάλληλοι και με θέληση άνθρωποι, να πάρουν την «πάσα» και να αναλάβουν αυτοί τη μεγάλη επιστροφή του συλλόγου στην κορυφή.

Στα ελάχιστα θετικά της κατάστασης των τελευταίων μηνών, η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από ένα παιδί που ξέρει το κλαμπ, τον Γιώργο Δώνη, που δεν θα κοροϊδέψει και θα δίνει πάντα τον καλύτερό του εαυτό.

Ότι και να γίνει, θα πρέπει να γίνει με βάση το όφελος και την επιστροφή του Παναθηναϊκού εκεί που αξίζει, η ιστορία θα δείξει…