Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στη φετινή Euroleague δεν ξεπέρασε τους 80 πόντους και μοιραία ηττήθηκε από ένα σύνολο αθλητικό, που ήξερε τι θέλει μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Η φετινή Μονακό θα είναι πρόβλημα για κάθε αντίπαλο και οι φιλοδοξίες της φτάνουν μέχρι το Final Four της Euroleague.

Οι Γάλλοι έχασαν τον Μπέικον, όμως απέκτησαν τους Τζόρνταν Λόιντ, Έλι Οκόμπο και τον υπερπολύτιμο Τζον Μπράουν. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν το κρυφό όπλο του Ομπράντοβιτς, αφού κυνηγούσε παντού τον Βεζένκοφ, ο οποίος ναι μεν σημείωσε 15 πόντους, όμως στο τέλος δεν είχε ανάσες για να δώσει το κάτι παραπάνω. Ο Βούλγαρος δεν ανέβασε την απόδοσή του, στα επίπεδα των προηγούμενων ημερών και ο Ολυμπιακός δεν είχε ξεκάθαρες ιδέες στο παιχνίδι του. Προσθέστε σε αυτή τη φράση και το κυνηγητό του Ντιαλό στον Σλούκα και θα δείτε πως το δίδυμο που τρομοκράτησε Μαδρίτη και Βιτόρια, σίγησε με φυσιολογικό τρόπο. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο βρήκε λύσεις στην άμυνα, έβγαλε ενέργεια και κυρίως δεν έκανε εύκολα λάθη. Αυτά τον πλήγωσαν στην τρίτη περίοδο κι άλλαξε εντελώς το σκηνικό της αναμέτρησης. Θυμίζω πως το 41-33, μετατράπηκε σε 41-43 σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ενώ στη συνέχεια οι Γάλλοι με την ψυχολογία στα ύψη ευστόχησαν σε δύσκολα σουτ (δήμιοι οι Ντιάλο και Οκόμπο).

Οι Πειραιώτες σίγουρα θα στενοχωρηθούν, θα νευριάσουν, όμως γνωρίζουν πως η Euroleague είναι μαραθώνιος και θα πέσουν και σε λακκούβες. Δεν υποτίμησε την Μονακό ο νταμπλούχος Ελλάδος, απλά σήμερα το βράδυ οι Γάλλοι ήταν πιο διαβασμένοι κι ίσως να ήθελαν περισσότερο τη νίκη. Επίσης ο Μουσταφά Φαλ δεν ήταν αποτελεσματικός στα μετόπισθεν, άρα απουσίαζε το σκιάχτρο που θα χαλούσε τα σουτ των προικισμένων σκόρερ της Μονακό. Πάντως οι ερυθρόλευκοι

Το αήττητο κάποτε θα χανόταν, ίσως να μην ήταν η καταλληλότερη στιγμή (γέμισε το ΣΕΦ), όμως όπως παραδέχτηκε και ο «coach B» ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα και θα επιβιώσει από αυτό το αποτέλεσμα.