Ο Ολυμπιακός πήρε το πιο σημαντικό ροζ φυλο αγώνα στη Euroleague, μέχρι το επόμενο. Το 87-89 ύστερα από 45 λεπτά αδιάκοπης μάχης με τη Μακάμπι Τελ ΑΒίβ, είναι σπουδαίο παράσημο για ένα σύνολο, που μοιάζει ν’αλλάζει το τσιπάκι του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας νομίζω πως όσο περνάει ο καιρός, κερδίζει ολοένα και περισσότερους παίκτες κι αυτό μετατρέπει την ομάδα του σε Λερναία Ύδρα.

Η ελληνική ομάδα έριχνε «τούβλα» στο πρώτο ημίχρονο (1/8 τριπ.), όμως αμυντικά οι ερυθρόλευκοι έπιασαν υψηλά στάνταρ κι ας δέχτηκαν 40 πόντους. Η Μακάμπι πέτυχε πολλά ηρωικά καλάθια και φαινόταν πως στηριζόταν σε τεράστιο βαθμό στην ατομική πρωτοβουλία. Αντίθετα ο Ολυμπιακός χάρη στον κορυφαίο (εδώ και 15 μέρες) πόιντ γκαρντ της Euroleague Κώστα Σλούκα, βγάζει συνεργασίες και γίνεται απρόβλεπτος για τους αντιπάλους του. Στο σκάκι των δύο προπονητών ο Σλούκι Λουκ ήταν ο «βασιλιάς» του «coach B», ενώ ο αξιωματικός του ήταν με διαφορά ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Έλληνας σούτινγκ αδικείται από το προπονητικό σταφ και νομίζω απόψε, «φώναξε» με την απόδοσή του, πως πρέπει να παίζω περισσότερο. Αξιόπιστος αμυντικός ο Τσαρλς Τζένκινς, όμως επιθετικά δεν δίνει απολύτως τίποτα.

Ο Ολυμπιακός απόψε το βράδυ φανέρωσε την ποσότητα που διαθέτει στη front line του, αφού αγωνίστηκαν και οι πέντε ψηλοί του και μάλιστα το σχήμα με τους τρεις φόργουορντ, δεν πήγε καθόλου άσχημα. Νομίζω πως ο Γιώργος Πρίντεζης απέδειξε πόσο μεγάλος παίκτης, αφού ξεκίνησε το παιχνίδι, έμεινε παροπλισμένος στο δεύτερο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας, όμως στην παράταση ήταν συγκεντρωμένος. Η επιτομή του υπαρχηγού και του αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και στον Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος με τις ευλογίες του προπονητή του, έχει το ελεύθερο να σουτάρει και δεν πτοήθηκε από τα 0/4 τρίποντα. Εκεί που έκαιγε η μπάλα, έκανε τη διαφορά όπως και ο έτοιμος από καιρό Λαρεντζάκης. Ο Μπαρτζώκας νομίζω νίκησε στην προπονητική σκακιέρα, είχε περισσότερες ιδέες και λιγότερες εμμονές. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κόλλησε Τρινκιέρι και πόνταρε σχεδόν τα πάντα στον ηγέτη Ουίλμπεκιν και το πλήρωσε. Δεν μου κακοφαίνονται οι χαμένες βολές, αλλά τα οχτώ λάθη του Αμερικανού γκαρντ, που ώρες ώρες είναι υπέρμετρα εγωϊστής.

Οι τρεις συνεχόμενες νίκες, παρά τις απουσίες βασικών παικτών δείχνει πως ο Ολυμπιακός αρχίζει και βρίσκει σταθερές στο παιχνίδι του. Φυσικά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα, αφού ο πόλεμος των playoff συνεχίζεται μ’αμείωτη ένταση. Πάντως με νίκη επί της Βιλερμπάν, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, θα εδραιωθεί στην οχτάδα της βαθμολογίας. Ας μην προτρέχω, αφού η Euroleague είναι το πιο τρελό πρωτάθλημα στο μπάσκετ και τα μάια θα δουν πολλά μαργαριτάρια.

ΥΓ. Θετική η εμφάνιση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Δεν πειράζει που ήταν άστοχος από την περιφέρεια. Την επόμενη φορά θα είναι καλύτερος, καθώς έτσι χτίζει κάποιος την αυτοπεποίθησή του.

ΥΓ2. Ο Μακίσικ πρέπει να σταματήσει να παίζει under στα σκριν σε παίκτες όπως είναι οι Γιουλ και Ουίλμπεκιν. Πριν ένα μήνα το πλήρωσε ο Ολυμπιακός, σήμερα τη γλύτωσε. Πολυεργαλείο ο Ζαν Σαρλ, value for money επιλογή.

ΥΓ3. Οι Ζίζιτς και Μπέντερ είναι μέτριοι παίκτες και είναι χειρότεροι από τους Ρέινολντς (είναι εκπληκτικός με τη Μπάγερν) και Έισι.