Ο δεύτερος στόχος στην Euroleague επετεύχθη για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου λύγισε την αλλοπρόσαλλη Εφές με 89-82 και πλέον θα παίξει την πρόκριση της στο Final Four του Βελιγραδίου στο “σπίτι” του. 

Πάμε στα καλά νέα της βραδιάς. Ο Βασίλης Σπανούλης διανύει περίοδο φόρμας και πραγματικά ώρες ώρες κινείται σ’άλλο επίπεδο από τους συμπαίκτες του. Ο Μιλουτίνοφ πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και μην πει κανείς πως σκοράρει μόνο με καρφώματα. Ο Σέρβος σέντερ παίρνει σωστές θέσεις, έχει δυναμώσει πολύ και απέναντι στον πολύ δυνατό κι εκρηκτικό Ντάνστον, ήταν παραγωγικός. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απουσία του κολλητού του “Παπ” κι έδειξε πως μπορεί να κρατήσει τη θέση “τρία”. Τέλος πολύ σημαντικό το γεγονός πως ο Μάντζαρης, αν και δεν φάνηκε πολύ, έδειξε να πατάει καλύτερα στα πόδια του. Ο Τιλί αποδείτηκε κλειδί πάλι, αφού όσο έπαιξε έδωσε λύσεις, ενώ και ο Στρέλνιεκς στο πρώτο ημίχρονο βοήθησε. Τον Πρίντεζη δεν τον βάζουμε καν στους διακριθέντες, αφού δεν υπάρχει ματς που να έχει αρνητικό πρόσημο.

Όλα τα παραπάνω φτάνουν για να κερδίσεις την Εφές και το Μιλάνο αν θέλετε, όμως στα playoff οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές. Ο Σφαιρόπουλος καλά τα είπε στη συνέντευξη τύπου. O Ολυμπιακός δεν έχει προκριθεί ακόμα στο Βελιγράδι και καλά θα κάνουν να το ενστερνιστούν αυτό άπαντες. Για να περάσεις στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης, χρειάζεσαι κι άλλους παίκτες. Οι ξένοι των Πειραιωτών μοιάζουν εκτός πραγματικότητας (ο Τόμπσον είναι ξένο σώμα πλέον, ο Μακλίν προκλητικά αδιάφορος) και πρέπει επειγόντως κάποιος να τους τραβήξει τ’αυτί. Ορθά ο Σφαιρόπουλος τα έψαλε στους Ρόμπερτς και Μακλίν, γιατί ξέρει καλύτερα πως στα playoff οι ολιγωρίες δεν συγχωρούνται. 

Σίγουρα οι ερυθρόλευκοι είναι επιτυχημένοι μέχρι τώρα στην ευρωπαϊκή τους πορεία, όμως κακά τα ψέματα, αν δεν πάνε στο Final Four με πλεονέκτημα έδρας θα υπάρχει γκρίνια…

ΥΓ. Θα το πούμε μέχρι να κουραστούν τα δάχτυλά μας από το πληκτρολόγιο. Ο Παπανικολάου λείπει πάρα πολύ από τον Ολυμπιακό και δεν είναι τυχαίο, που οι Πειραιώτες έχουν δεχτεί 86 πόντους μέσο όρο στα τρία τελευταία παιχνίδια.

ΥΓ2. Λίγο ανέβηκε ο Μάντζαρης και ο Ολυμπιακός έγινε πιο ορθολογικός, πιο μυαλωμένος και πιο στιβαρός αμυντικά. Μακάρι να βρει τον γνωστό εαυτό του από μέσα Απριλίου και μετά…