Ο Παναθηναϊκός δεν λέει να μάθει από τα λάθη του και για ακόμα μία χρονιά, ο μεταγραφικός σχεδιασμός αργεί χαρακτηριστικά. Είμαστε ακριβώς στα μέσα Αυγούστου και έχουν γίνει μόλις τρεις μεταγραφές, με την εκκίνηση του πρωταθλήματος να είναι σε μία εβδομάδα, άσχετα αν δεν ξεκινήσει τότε.

Η διοίκηση των “πρασίνων” είναι λες και το κάνει επίτηδες. Μπορεί και να το κάνει, όμως δεν παύει να είναι υποχρεωμένη να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να στηρίξει τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το κλείσιμο της περσινής σεζόν ήταν κάκιστο, με την ομάδα να μην παίζει μπάλα επί Λάζλο Μπόλονι και να αρκείται στα αποτελέσματα, τα οποία εν τέλει δεν ήρθαν.

Ο Σέρβος τεχνικός έχει μπροστά του ελάχιστες ημέρες για να παρουσιάσει ένα σύνολο που πρέπει να κερδίζει, αλλά και να προσφέρει θέαμα. Ένα χρόνο τώρα, το μόνο που βλέπαμε ήταν ένα άθλιο ποδόσφαιρο, που μας έκανε να ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε.

Αυτό καλείται να αλλάξει ο Γιοβάνοβιτς, έστω και με μόλις μία προετοιμασία. Τα φιλικά δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο, αν και υπήρξαν διαστήματα που γνωρίσαμε το στυλ παιχνιδιού που αρέσει στον 59χρονο κόουτς. Αυτό που μένει, όμως, στο τέλος είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε ούτε ένα από τα έξι φιλικά που έδωσε.

Οι μεταγραφές που έγιναν δεν είναι επιπέδου “Τριφυλλιού”, ή καλύτερα μίας ομάδας που έχει ως στόχο την Ευρώπη, βλέποντας παράλληλα και τις κινήσεις που έκαναν οι ανταγωνιστές του.

Φυσικά, μπορεί να διαψευστούμε και να αποδειχθούν παικταράδες, αλλά και να γίνει αυτό, δεν θα αλλάξουν και πολλά μιας και μιλάμε μόνο για τρεις κινήσεις. Το ρόστερ του Παναθηναϊκού πονάει σε αρκετές θέσεις, ενώ η ανανέωση του είναι επιβεβλημένη.

Όταν έρχονται παίκτες από την Β’ Ισπανίας και από τουρκική ομάδα που έπεσε κατηγορία, οι βλέψεις δεν είναι υψηλές. Μία τέλεια περίπτωση ήταν ο Μπατάλια, που απασχόλησε πολύ, αλλά κατέληξε στην Μαγιόρκα. Θα μιλούσαμε για ένα χαφ που θα άλλαζε εντελώς την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, τόσο με την εμπειρία του και την ηγετική του προσωπικότητα, όσο και με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του. Ο ίδιος φέρεται να ήθελε πολύ να έρθει στο “πράσινο” μέρος της Αθήνας, όμως οι απολαβές του ήταν το “αγκάθι” στις συζητήσεις.

Εάν ο στόχος του Γιάννη Αλαφούζου είναι να αντιστρέψει το κλίμα αλλά και η ομάδα να προσφέρει κάτι καλό επί εποχής του, πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να καλύψει τις απαιτήσεις του Αργεντίνου, ή όποιου άλλου εμφανιστεί και είναι αναγκαίος.

Για ακόμα μία χρονιά, η σεζόν δεν θα ξεκινήσει με έναν πλήρη Παναθηναϊκό, έτοιμο να διεκδικήσει αυτά που πρέπει, δηλαδή την έξοδο στην Ευρώπη, που κοντεύουμε να ξεχάσουμε, αλλά θα παρακαλάμε τον Γιοβάνοβιτς να κάνει θαύματα με το υπάρχον υλικό και να αποφύγει γκέλες κόντρα σε ομάδες όπως η Λαμία, που έχουν καταντήσει φόβητρα του “Τριφυλλιού”.

Η πρεμιέρα της νέας Super League 1 είναι προγραμματισμένη για το επόμενο Σαββατοκύριακο, στο οποίο η Λεωφόρος θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ακόμα πιο ενδιαφέρον θα είναι να δούμε τις αντιδράσεις των οπαδών που θα βρεθούν στο γήπεδο των Αμπελοκήπων σε περίπτωση που οι “πράσινοι” απογοητεύσουν ξανά και κάνουν για ακόμα μία σεζόν, αρχή με γκέλα.