Το νόμισμα ΠΑΝΤΑ έχει δύο όψεις, Έτσι και ο σημερινός Ολυμπιακός υπηρέτησε αυτόν τον κανόνα και μας απέδειξε, πως είναι ικανός για πολλά, αρκεί να είναι συγκεντρωμένος στην άμυνά του και να διαβάζει τις αδυναμίες των αντιπάλων του. Το 86-75 επί ενός βασικού αντιπάλου για τα playoff της Euroleague, λέει πολλά, αλλά παράλληλα και τίποτα. Αυτό που μ’ενδιαφέρει είναι ότι οι Πειραιώτες μεγαλώνουν σαν σύνολο και το κυριότερο, αρχίζουν και συνηθίζουν οι ρούκι Αμερικανοί τη μεγάλη σκηνή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Ο Άαραν Χάρισον μπορεί να ξεκίνησε αγχωμένος την αναμέτρηση, όμως στην τέταρτη περίοδο, ξεμπούκωσε να το γράψω έτσι απλά κι έδωσε το κάτι παραπάνω στην ομάδα του. Αυτό που μ’αρέσει στον άσο των Πειραιωτών, είναι πως δεν είναι ο κλασικός σουτέρ που περιμένει τη μπάλα στις γωνίες, αλλά μαρκάρει, παίζει πικ και γενικά είναι ένας all around αθλητής.

Ο Χασάν Μάρτιν τα έβαλε με τον “δάσκαλο” Κάιλ Χάινς και μου φαίνεται πως η δίψα, τα νιάτα και η μεγαλύτερη ενέργεια, τον έκαναν να μοιάζει και να είναι καλύτερος. Σίγουρα έχει πολλά ψωμιά να φάει ακόμα, σε σχέση με τον τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης Κάιλ, όμως απόψε τον νίκησε κατακράτος. Ο 24χρονος σέντερ-τσέπης θέλει δουλειά στις βολές (θα τον συμμαδεύουν οι αντίπαλοι προπονητές), ενώ αν γίνει και πιο αποδοτικός στην επίθεση, τότε ο Μπαρτζώκας έχει βρει έναν παίκτη, ικανό να κάνει τη διαφορά.

Για τον Κώστ Σλούκα νομίζω δεν χρειάζεται να γράψω πολλά. Ο άνθρωπος διάβασε τα πάντα, όλες τις αμυνες του Μεσίνα σκόραρε, πάσαρε, εμψύχωσε τους συμπαίκτες του. Ναι καλά καταλάβατε, αυτός θα είναι ο ηγέτης του φετινού Ολυμπιακού κι οταν θα νιώθει καλά, τότε οι Πειραιώτες θα είναι άκρως επικίνδυνοι για κάθε λογής σύλλογο στη Euroleague.

Σίγουρα μετά από μία νίκη, κυριαρχεί ευδαιμονία, αισιοδοξία και οι πλάκες, διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Ολυμπιακός είναι έμπειρος και γνωρίζει καλά πως η Μακάμπι Τελ ΑΒίβ, θα έρθει στο ΣΕΦ, με στόχο να ρεφάρει την αποψινή σφαλιάρα από την Μπάγερν Μονάχου. Σας θυμίζω πως κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, οι έδρες δεν έχουν καμία ισχύ, άρα το περπάτημα στο άγνωστο παραμένει. Ο Ολυμπιακός απέδειξε πάντως πως δίκαια συγκαταλέγεται στις ομάδες που είναι φαβορί για την postseason κι είναι σχεδόν βέβαιο, πως ο χρόνος είναι υπέρ του.

ΥΓ. Δέκα λάθη στο πρώτο ημίχρονο και η ομάδα του Μπαρτζώκα ήταν μόλις έξι πόντους (36-42). Ε με μόλις δύο στο δεύτερο εικοσάλεπτο, ήταν λογικό να πάρει τη νίκη με έντεκα πόντους διαφορά.

ΥΓ2. Το τρανζίσιον ταιριάζει στον Ολυμπιακό κι αυτό είναι που θα του δώσει boost για τη δύσκολη συνέχεια.

ΥΓ3. Ο Μακίσικ γύρισε το ματς κι ήταν ο ιδανικός game changer του Ολυμπιακού. Ίσως και να εξελιχθεί σ έναν από τους κορυφαίους two way παίκτες στη Euroleague.

ΥΓ4. Ο Μεσίνα είναι υπερεκτιμημένος προπονητής, το γράφω εδώ και αρκετά χρόνια.