Εντυπωσιακή ήταν η αναμέτρηση ανάμεσα στη Σερβία και την Ελλάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. Οι δύο χώρες τα έδωσαν όλα, είχαν τραυματισμούς, όμως η παρουσία των δύο κορυφαίων ΝΒΑ, Giannis και Joker, έδωσε μία απίστευτη λάμψη στη Stark Arena.

Απίστευτες παραστάσεις από τους τελευταίους MVP του ΝΒΑ, που μαζί με τον Ντόντσιτς είναι το παρόν και το «αύριο» του μπάσκετ. Πάμε τώρα στη γαλανόλευκη, που τα έδωσε όλα, αρνήθηκε να χάσει στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, όμως προδόθηκε από τα δύο βασικά της γκαρντ. Οι Καλάθης και Σλούκας ήταν μέτριοι έως κακοί, όμως αυτό δεν λέει πολλά, αφού δεν κρίθηκε τίποτα για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σίγουρα το σημερινό αποτέλεσμα, κάνει την επιτακτική τη νίκη επί του Βελγίου σε τρεις ημέρες. όμως η τιτανομαχία στο Βελιγράδι αποτέλεσε το καλύτερο ορεκτικό για το κυρίως πιάτο του Eurobasket. Η διαιτησία ήταν εχθρική, η έδρα καυτή και άπαντες έφτασαν στα όριά τους.

Νομίζω πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, απέδειξε απόψε και στους πιο αδαείς, πως πλέον έμαθε να παίζει στο Fiba Basketball και χωρίς να κάνει κάτι το εξωπραγματικό σημείωσε 40 πόντους, διαβάζοντας τα πάντα. Αν ήμασταν λίγο πιο εύστοχοι από την περιφέρεια, τότε το ροζ φύλο, θα είχε γαλανόλευκο χρώμα. Εξαιρετικοί ήταν και οι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ, ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης με τα λεγόμενα hustle plays, απέδειξε πως έχει θέση και ρόλο στη δωδεκάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Η Ελλάδα έχει θέματα να λύσει στο σετ παιχνίδι, όπου δεν έχουμε πληθώρα επιλογών (η Σερβία γύριζε με κινηματογραφική ταχύτητα τη μπάλα), όμως στο τρανζίσιον θα είμαστε ίσως η κορυφαία εθνική ομάδα του Eurobasket, ελέω Antetokounbros. Δεν θα σταθώ στις απουσίες της εθνικής μας, καθώς και οι Σέρβοι μέτρησαν πολλές και τρανταχτές, άρα το ματς παίχτηκε στα ίσα και ο πιο τυχερός και ικανός επιβίωσε.

Παρακολουθώντας πολλές φιλικές αναμετρήσεις και μερικές επίσημες τώρα, κατανοούμε πως το Eurobasket θα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων χρόνων. Άντε να περάσουν οι μέρες, να ξεκινήσει το τουρνουά…

ΥΓ. Ελπίζουμε ο Βασίλιε Μίτσιτς να μην έχει τραυματιστεί σοβαρά. Ήδη οι απώλειες βασικών άσων είναι πολλές.

ΥΓ2. Επιπόλαιοι οι τραυματισμοί των Κ. Αντετοκούνμπο και Σλούκα.

ΥΓ3. Ο Luka Magic χαλαρά σημείωσε στον αγώνα Σλοβενία-Εσθονία 25 πόντους, πήρε 11 ριμπάουντ και σέρβιρε 8 ασίστ. Αυτά τα ολίγα…