Ξέρετε όλοι (ειδικά οι πιο μεγάλοι) το τραγούδι του Μπάμπη Τσετίνη «ότι αρχίζει ωραίο» τελειώνει με πόνο. Πιστεύω δεν υπάρχει κάτι πιο παρασταστικό για να περιγράψει τις ήττες των αιωνίων του ελληνικού μπάσκετ.

Θα ξεκινήσω με τον Παναθηναϊκό και θα τονίσω, πως δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για τη σημερινή κατοστάρα. Ο Όντετ Κάτας απαγορεύεται να κάνει ροτέισον σε αγώνα της Euroleague. Ο Σαντ-Ρος είναι καυτός στο πρώτο δεκάλεπτο και τον βγάζει ύστερα από έξι λεπτά. Ο Παπαγιάννης αγωνίστηκε μόλις 18 λεπτά απόψε για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, και γενικά οι αλλαγές δεν είχαν καμία λογική. Το πλέον παράδοξο της αναμέτρησης η εντολή στον βαρύ Μπέντιλ να μαρκάρει τον βιρτουόζο Ντε Κολό. Αδυνατώ να καταλάβω ποιος μπορεί να είχε αυτή την ιδέα. Σίγουρα δεν αξίζει το ανάθεμα στον Κάτας, όμως το να δέχεσαι 100 πόντους είναι βαρύ για ένα σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό.

Μηδέν αλληλοκαλύψεις, μηδέν εγωϊσμός και η ελληνική έπαιζε λες και είχε πάει εκδρομή. Τα 15 τρίποντα της Φενέρ επανέφεραν το πρόβλημα της περιφερειακής άμυνας, αφού μόνο ο Σαντ-Ρος μπορεί να κυνηγήσει τους αντιπάλους του και λίγο ο Μακ. Ο Αμερικανός γκαρντ νομίζω πως δεν προσφέρει πολλά πράγματα στο τριφύλλι, όμως η διοίκηση αυτόν έχει και μάυτόν θα πορευτεί, λόγω συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής.

Δεν έχω να προσθέσω πολλά σε μία αναμέτρηση με τελική διαφορά 26 πόντων. Αυτό που με ξενίζει είναι η απουσία εγωϊσμού από τον Παναθηναϊκό. Λίγο νεύρο ρε παιδί μου να σε αισθανθεί ο διπλανός σου. Τίποτα η πολλή ευγένεια στο μπάσκετ είναι κακός σύμβουλος κι ελπίζω να δώσει τα φώτα του λίγο ο Κάτας, ως πρώην παίκτης.

Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του, τα έκανε θάλασσα. Ηττήθηκε από τη Βιλερμπάν με 63-69 και ουσιαστικά το διπλό στο Ισράηλ, διεγράφη. Διαφωνώ κάθεται μ’αυτούς που θα χρησιμοποιήσουν τη δικαιολογία της κόπωσης, αφού δεν υφίσταται. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στερείται ενός παίκτης πίσω από τον Κώστα Σλούκα. Αυτό λέει η ωμή πραγματικότητα και η περίπτωσή του, θυμίζει 100% την αντίστοιχη του Καλάθη στα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει δικαίωμα να είναι μέτριος σε κανένα ματς της Euroleague, αφού έτσι ο Ολυμπιακός θα χάνει.

Δυστυχώς σήμερα ο Τι Τζέι Πάρκερ έδωσε εντολή στους Κόουλ και Στραζέλ να πιέσουν τον Έλληνα γκαρντ και οι γηπεδούχοι βραχυκύκλωσαν. Ο Μακίσικ ήταν μέτριος, ο Χάρισον σκόραρε μόνο από βολές και ο Σπανούλης σε τέτοια ηλικία είναι αδύνατο να κάνει τη διαφορά. Η Βιλερμπάν δεν ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της, όμως με όπλα την αθλητικότητα και το μέγεθος πήρε ένα διπλό, που θα της ανεβάσει την ψυχολογία, ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα βήμα πίσω ως προς την οχτάδα της Euroleague, όμως ο πόλεμος συνεχίζεται. Δυστυχώς το ΣΕΦ αποδεικνύεται και φέτος κηλίδα για τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του και τα ματς της ερχόμενης βοδμάδας σε Αστρομπάλ και Ζαλγκίριο Αρίνα είναι τελικοί.

ΥΓ. Ο Μάρκο Γκούντουριτς θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στη Euroleague. Το παιχνίδι του έχει ωριμάσει σε μεγάλο βαθμό και ο Κοκόσκοφ έπεσε διάνα με την απόκτησή του.

ΥΓ2. Έχω την εντύπωση πως πολλές ομάδες θα ψωνίσουν από… Βιλερμπάν το ερχόμενο καλοκαίρι. Υπάρχουν 2-3 σπουδαίες περιπτώσεις αθλητών για τα μεγάλα πορτοφόλια της Γηραιάς Ηπείρου.