Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι “αιωνίων” στην Λεωφόρο, επικρατώντας με 2-1 επί του Ολυμπιακού. Αυτή ήταν πρώτη του νίκη μετά τη σεζόν 2017-18, που ήρθε πάλι σε αυτό το γήπεδο.

Αξίζει μία αναφορά σε αυτό το ιστορικό γήπεδο, που έπαιξε τον ρόλο του, μαζί και με τους ελάχιστους φιλάθλους που βρέθηκαν στους 100 προσκεκλημένους που δικαιούται το “Τριφύλλι”.

Θεωρητικά, δεν επιτρέπεται, όμως επειδή αυτά έγιναν και στο Γ. Καραϊσκάκης και στο Βικελίδης, συγχαρητήρια στην ΠΑΕ για αυτή την κίνηση.

Εκτός από το άψογο στήσιμο της ομάδας του, είδαμε ξανά πως οι μεταγραφές του θα βοηθήσουν πολύ, και το κάνουν με το καλημέρα. Το έκαναν στο Περιστέρι, όπου Ενγκμπακοτό και Σανκαρέ συνδυάστηκαν για το νικητήριο γκολ, σήμερα το έκαναν χωρίς να συνδυαστούν.

Ο Κονγκολέζος εξτρέμ  δεν άφησε σε ησυχία τον Ρέαμπτσιουκ, τόσο επιθετικά, αλλά και αμυντικά, και γενικά πρόσφερε πολλά σε όλες τις γραμμές.

Ο Σενεγαλέζος χαφ κατάπιε χιλιόμετρα, βοήθησε σε όλες τις πλευρές του γηπέδου, τόσο στην κανονική ροή αλλά και στις στημένες μπάλες, ενώ ήταν ξανά στην σωστή θέση για το ριμπάουντ και το νικητήριο γκολ, ξανά, ενώ δημιούργησε και το πρώτο με υπέροχη σέντρα.

Αυτοί οι δύο αλλάζουν ήδη επίπεδο τον Παναθηναϊκό και μπορούν να αποδειχθούν λίρα εκατό, ενώ ο Νιάς έκανε την δουλειά όταν πέρασε αλλαγή, όπως έκανε και στην επικράτηση επί του Ατρομήτου.

Οι “πράσινοι” μπήκαν σε ακόμα ένα παιχνίδι δυνατά, επιβραβεύθηκαν ξανά και η τρομερή ανασταλτική λειτουργεία έκανε τα υπόλοιπα. Ήρθε και το δεύτερο γκολ για να δέσει τα πράγματα.

Το τελευταίο δεκάλεπτο θύμισαν λίγο την πρώτη νίκη σε ντέρμπι φέτος κόντρα στην ΑΕΚ, με την μείωση να έρχεται, όμως ξανά με κάποιο τρόπο η νίκη έμεινε. Και είναι ένα πολύτιμο τρίποντο, τόσο για βαθμολογικούς λόγους, όσο και για ψυχολογικούς.

Είναι αδιαμφισβήτητα το αποτέλεσμα της χρονιάς, για πολλούς λόγους. Ήρθε κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο με, τουλάχιστον, καλή εμφάνιση και παρά τις όποιες δικαιολογίες μπορεί να βρεθούν για το ερχόμενο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν και τις αλλαγές του Μαρτίνς.

Υποστήριξε πως η ομάδα του ήταν η καλύτερη, όμως ο Παναθηναϊκός ακολούθησε το πλάνο του και είναι αυτό που τον έχει βάλει, όχι απλά για τα καλά, στο κόλπο της Ευρώπης.

Και το καλύτερο της υπόθεσης είναι πως αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα ήρθε λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση των 113 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, που γιορτάστηκε δεόντως τόσο πριν το ματς, όσο και μετά.

Ο Διούδης αξίζει ξανά μία και παραπάνω αναφορές για τα πράγματα που έκανε και χαρακτηριστικά την φάση στο 89′ και την τρομερή του επέμβαση στο πλασέ του Μασούρα. Ένας άνθρωπος που αξίζει να φορά και με το παραπάνω το περιβραχιόνιο.

Έπαιξε με ένα χρόνιο πρόβλημα που τον είχε κρατήσει εκτός Τούμπας, τον κράτησε εκτός ΠΑΣ Γιάννινα, έστω και αν το παιχνίδι δεν έγινε, δεν ήθελε και πολύ για να τον κρατήσει και σήμερα. Όμως επειδή τιμά την φανέλα και με το παραπάνω, δεν υπήρχε περίπτωση να λείψει.

Πολλοί βιάστηκαν να επιτεθούν στον Μπόλονι επειδή άφησε εκτός τον Μακέντα, επειδή είχε διαμηνύσει πως θα βάλει με το καλημέρα τις μεταγραφές του, όμως τους αποστόμωσε ξανά. Δεν μπορεί να υπάρχει ακόμα έστω και ένας φίλος του Παναθηναϊκού που θεωρεί ότι ο Ρουμάνος δεν κάνει, είτε για την φιλοσοφία του, είτε για την συμπεριφορά του.

Σίγουρα, δεν ταιριάζει στο σήμερα με τις τακτικές του και την συμπεριφορά του προς τους παίκτες, όμως τα αποτελέσματα ξεπερνάνε τα πάντα. Τον πρώτο μήνα, συζητάγαμε για μία χαμένη χρονιά στην πρώτη που διεκδικεί την έξοδο στην Ευρώπη, σήμερα υπάρχει πίστη για την δεύτερη θέση.

Δεν θα είναι τίτλος για τις υπόλοιπες ομάδες, όμως για το “Τριφύλλι” που περνάει δύσκολα, θα είναι σίγουρα ένα επίτευγμα, που θα το χρεωθεί σε μεγάλο βαθμό ο Μπόλονι με τα… μαγικά του.