Ο Παναθηναϊκός είχε ένα… βουνό να ανέβει για να προλάβει την τετράδα και ο ίδιος το μεγάλωσε, με τα καμώματα του και τα υπερατλαντικά ταξίδια.

Οι απουσίες δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι καλό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, που παραδοσιακά τον δυσκολεύει, και μάλλον καλός είναι ο βαθμός, με την εικόνα του αγώνα.

Οι επιλογές του Μπόλονι ήταν περιορισμένες και δύσκολα θα του πει κάποιος κάτι. Με ότι διέθετε, παρουσίασε το καλύτερο δυνατό και ίσως πήρε και το καλύτερο.

Το “Τριφύλλι” δεν μπορεί να μένει ευχαριστημένο με εντός έδρας ισοπαλία κόντρα σε υποδεέστερη ομάδα, αλλά η εμφάνιση δεν σου έδινε την ιδέα πως θα μπορέσει να κερδίσει.

Ο Ρουμάνος τα έβαλε και με το δίκιο του με την διοργανώτρια αρχή, που επέτρεψε την διεξαγωγή του αγώνα. Μπορεί ο Μαουρίσιο να βρίσκεται στην Βραζιλία, αλλά παραμένει μία απώλεια λόγω του ιού και έπρεπε να προσμετρηθεί στις άλλες τέσσερις.

Τόνισε πως η ομάδα έπαιξε όσο μπορούσε, και εδώ μοιάζει να έχει δίκιο, αλλά αναφέρθηκε και στα ταξίδια, λέγοντας πως δεν μπορούσε να τα απαγορέψει.

Γιατί δεν μπορούσε; Μήπως επειδή οι παίκτες κάνουν ότι θέλουν στα αποδυτήρια, με την διοίκηση να εθελοτυφλεί;

Ο Μπόλονι ήρθε για να συμμαζέψει τα σμπαράλια που άφησε ο Πογιάτος, αλλά όσο ο Αλαφούζος δεν επεμβαίνει στα πειθαρχικά παραπτώματα, τίποτα δεν θα αλλάξει ουσιαστικά.

Στα του αγώνα, ο Διούδης υπενθύμισε σε όλους πως είναι από τις σταθερές του Παναθηναϊκού, γιατί χωρίς αυτόν, βαθμό δεν θα έπαιρνε σίγουρα.

Η άμυνα στάθηκε αρκετά καλά, παρά τις λίγες σημαντικές ευκαιρίες, αν υπολογίσει κανείς ότι η ομάδα της Τρίπολης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Το πρόβλημα συνεχίζει να είναι στον δημιουργικό τομέα, με Βέλεθ και Αλεξανδρόπουλο να μην μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό τον τομέα.

Ο Μπουζούκης κλήθηκε να δώσει λύσεις, όμως παρουσιάστηκε ξανά κατώτερος των περιστάσεων και δικαιολόγησε την επιλογή του Μπόλονι να τον χρησιμοποιεί ελάχιστα.

Παρ’ ότι επιθετικός μέσος, ο Έλληνας χαφ έμοιαζε χαμένος και δεν βοήθησε καθόλου στην τροφοδοσία των Χατζηγιοβάνη και Αϊτόρ, αλλά και του Καρλίτος.

Όσο για τον πρώτο, θα κουραστώ να μιλάω για αυτόν. Πότε θα αποφασίσει να γίνει ηγέτης σε αυτό το σύνολο, που τον έχει ανάγκη;

Ακόμα ένα κάκιστο παιχνίδι, όπου έχασε ξανά μία μεγάλη ευκαιρία, όπως και με τον ΠΑΟΚ. Ένα γκολ έχει στο φετινό πρωτάθλημα και αυτό με πέναλτι. Τουλάχιστον λίγος, ακόμα και σε αυτόν τον Παναθηναϊκό.

Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν από τους διαθωσέντες, καθώς είτε με τα χτυπήματα του από τα στημένα είτε με τις προσωπικές του ενέργειες, δημιούργησε τις δύο και μοναδικές ευκαιρίες.

Ο Καρλίτος δεν μπορεί να κριθεί, γιατί έμοιαζε μόνος του και δεν βρήκε ποτέ την ευκαιρία να βρεθεί αντιμέτωπος με την εστία, ενώ ελάχιστες ήταν οι επαφές του με την μπάλα σε επικίνδυνο σημείο.

Ο Μπόλονι έχει υποσχεθεί πως θα παρουσιάζει ότι καλύτερο μπορεί με το υλικό που έχει, και αυτό έκανε και σήμερα.

Πλέον, τα βλέμματα των “πρασίνων” στρέφονται στο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, μιας και η “Ένωση” είναι η ομάδα που τον κρατάει μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Δεν είναι μακριά και μόλις πέντε βαθμούς μπροστά, αν και έχει δύο λιγότερα παιχνίδια, αλλά αυτά είναι με τους “ερυθρόλευκους” και τον ΠΑΟΚ.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν επιτρέπει να κάνεις όνειρα και ενώ έχει δύο ακόμα ματς αυτή την εβδομάδα με Απόλλων Σμύρνης (6/1) και Λάρισα (10/1), στα οποία οι απουσίες θα παραμείνουν και οι επιλογές θα είναι ξανά ελάχιστες.

Αυτοσκοπός είναι το 2/2 και μπορεί να γίνει, μιας και αποτελούν δύο από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Εάν υπάρξει σωστή διαχείριση και οι ποδοσφαιριστές παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί, θα κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

ΥΓ1. Έλειψε ξανά ο Βιγιαφάνιες και ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ο Μπουζούκης δεν μπορεί να προσφέρει ούτε τα μισά του Αργεντίνου.

ΥΓ2. Ένα υστερόγραφο ήταν αφιερωμένο στον Χατζηγιοβάνη μετά τον αγώνα της Τούμπας, έτσι και σήμερα. Τι θα γίνει πια με αυτόν τον παίκτη, που δεν λέει να ανδρωθεί ποδοσφαιρικά και να πάρει στις πλάτες του τους συμπαίκτες του.

ΥΓ3. Ο Αστέρας είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος μετά τους μεγάλους και δίκαια βρίσκεται από πίσω τους, πηγαίνοντας στην Λεωφόρο για να εκμεταλλευτεί τις απουσίες του αντιπάλου και μόνο το γκολ του έλειπε, γιατί όλα τα άλλα τα είχε.

ΥΓ4. Αυτός ο Μπαράλες γιατί παίζει ακόμα ποδόσφαιρο; Ήταν η μόνη παραφωνία σε ένα εκπληκτικό σύνολο. Ένας παίκτης που δεν μ’ άρεσε ποτέ και ειδικά στα 34 του, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα.