Πραγματικά η σχέση Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Τζόρντι Μπερτομέου θυμίζει σχέση ζευγαριού που δεν ξέρει ακόμα γιατί τα έχουν μεταξύ τους. Από την μία είναι ο άντρας της σχέσης (βλέπε Δημήτρης Γιαννακόπουλος που έχει ένα παιδί (Παναθηναϊκός) το οποίο υπεραγαπάει και προσέχει σαν κάθε πατέρας.

Και από την άλλη ο Μπερτομέου και η Ευρωλίγκα γενικότερα -γιατί όλο και κάποιος βλαξ θα παρεξηγήσει το θηλυκό ρόλο σε αυτή την παρομοίωση, που ενώ θέλει να έχει σχέσεις με τον «πατέρα» και της αρέσει να βλέπει το «παιδί» του να παίζει μαζί του, τελευταία μοιάζει σαν μία κτητική μέγαιρα που βάζει συνέχεια το «εγώ» πάνω από το «εμείς».

Ο τσακωμός και το πρόστιμο για το Instagram είναι χαρακτηριστικός τσακωμός ζευγαριού. «Δημήτρη; Ποια είναι αυτή που σου κάνει like» και «Γιατί τσακώνεσαι με τους φίλούς μου». «Δικό μου είναι το προφίλ κοπέλα μου, άσε να κάνω ότι θέλω μην μαζέψω τα πράγματα μου και φύγω», είναι η στάση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και η απάντηση μοιάζει… «Ποια είναι αυτή η FIBA που της κάνεις όλο like;».

Και κάπου εκεί ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και γίνεται του… Like το κακό συναπάντημα. Η Euroleague και ο Μπερτομέου κάνουν απανωτά Like, μην πω και poke και direct messages σε κόκκινους, Ρώσους, Τούρκους κλπ κλπ, ο Παναθηναϊκός τα βλέπει, μπορεί να μην μιλάει και όσο πρέπει γιατί αυτή η Euroleague σαν θηλυκό έχει πάντα μία απάντηση, αλλά όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και η πίεση γίνεται αφόρητη, όπως και στα ζευγάρια έτσι και εδώ ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος όσο ισχυρό και να ναι το… συμφωνητικό συμβίωσης που έχουν υπογράψει οι δυο τους.

Ξέρουμε επίσης ότι σε τέτοιες περιπτώσεις κάποια στιγμή έρχεται το μήνυμα ή η κίνηση συμφιλίωσης. Όταν ξαφνικά ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί πολύ κοντά στην FIBA, λόγια όπως αυτά του Βατούτιν ή της Εφές θα γίνουν ολόκληρο κίνημα για να μην φύγει ο Παναθηναϊκός και αν η αγάπη είναι… δυνατή, η χαμένη στο τέλος θα είναι (πάλι) η FIBA.

Αλλά μέχρι εκείνη την στιγμή, ο Μπερτομέου και η Euroleague θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά με ποιον πάνε να τα βάλουν. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα διαφορετικό από ότι είναι η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο. Είναι μέσα στις ομάδες που αποτελούν την ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και η ίδια η διοργανώτρια αρχή το έχει αποδείξει όταν την βράβευε σαν καλύτερη ομάδα της εικοσαετίας, ή την έστελνε στο ΝΒΑ για να αντιμετωπίσει τις καλύτερες ομάδες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται σε κανένα να φέρεται τόσο εγωιστικά όσο φέρεται ο Μπερτομέου. Θαρρώ και συγγνώμη για το πρώτο πρόσωπο ότι θα πρέπει να βγει μία ανακοίνωση πως έκανε λάθος. Να ζητήσει ένα συγγνώμη τυπικά για να ρίξει τους τόνους. Αλάθητος ουδείς. Δεν μπορεί να στηρίζει την άποψη της σε κάτι που δεν έχει βάση.

Πριν δύο χρόνια, όταν ο Παναθηναϊκός υπέγραφε τελευταίος το δεκαετές συμβόλαιο του, τελευταίος χρονικά από όλες τις άλλες ομάδες, οι πιέσεις ήταν τόσο μεγάλες και οι… ανταμοιβές που έταξαν ικανές για να τον… ρίξουν. Είναι σίγουρο ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν θέλει τίποτα παραπάνω από καθαρές εξηγήσεις και μία διόρθωση της τόσο κακής, σύμφωνα με κάθε κώδικα, απόφασης για την τιμωρία του.

Δεν είναι τόσο μεγάλη η αγορά της Euroleague για να κρατάει μουτράκια και εγωισμούς απέναντι σε μία ομάδα με εκατομμύρια κόσμο από πίσω της. Για αυτό, το τι θα γίνει σε αυτή τη σχέση είναι ένα σήριαλ που θα έχει και άλλα επεισόδια…