Tο Sportsroom σας παρουσιάζει τις 5 επιλογές ποδοσφαιριστών που έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια εξαιρετική σεζόν στην νέα τους ομάδα. Στις επιλογές αυτές είναι πρωτοκλασάτα ονόματα που μετακόμισαν σε άλλη χώρα και άλλοι σε διαφορετική πόλη της ίδιας χώρας.

1:«Γκάμπριελ Ζεσούς»

Μια από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές στην Premier League μέχρι τώρα. Ο λόγος για τον 25χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό που μέχρι το καλοκαίρι αγωνιζόταν στην Μάντσεστερ Σίτι και μετακόμισε στο Βόρειο Λονδίνο για τους «Κανονιέρηδες» του Μικέλ Αρτέτα. Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε εφτά παιχνίδια με την φανέλα της Άρσεναλ και έχει σκοράρει στα πέντε. Επίσης κατάφερε και πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ στον αγώνα με την Σεβίλλη, με την αγγλική ομάδα να ισοπεδώνει με εξάρα τους Ισπανούς.

Five-star Arsenal in Germany: Gabriel Jesus among Gunners' top performers in debut vs. Nurnberg | Sporting News Singapore

Ο Ζεσούς είναι ο βασικός στράικερ των «Κανονιέρηδων» και έχει ξεκινήσει με πάθος, ενέργεια και όρεξη την σεζόν. Σκοράρει, δημιουργεί ευκαιρίες και προβληματίζει τις αντίπαλες άμυνες. Αναμφίβολα στις πολλές μεταγραφές με σπουδαία ονόματα σε πολύ καλές ομάδες, ξεχωρίζουμε τον Βραζιλιάνο καθώς η Άρσεναλ θα στηριχτεί πολύ σε εκείνον στην επίθεση και με την βοήθεια του Σακά, του Μαρτινέλι και του Όντεγκαρντ θα πρωταγωνιστήσει στην λίστα των κορυφαίων σκόρερ της φετινής Premier League. Δεν αποκλείεται να τον δούμε και πρώτο σκόρερ αν συνεχίσει έτσι και χωρίς τραυματισμούς.

2:« Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι»

Ο Πολωνός σούπερ σταρ είναι η κορυφαία μεταγραφή για το καλοκαίρι του 2022. Η μετακίνηση του από την Μπάγερν Μονάχου στην Μπαρτσελόνα ήταν επεισοδιακή και δύσκολη. Οι «Βαυαροί» όπως ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο δεν ήθελαν να φύγει πριν λήξει το συμβόλαιο του αλλά δεν τους πέρασε. Ο ίδιος ήθελε μανιωδώς να φύγει από το γερμανικό πρωτάθλημα και να εξερευνήσει τις δυνάμεις του σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα όπως είναι η La Liga. Ήρθε στους «Μπλαουγκράνα» για να συνεχίσει το έργο του Λουίς Σουάρεζ στο κέντρο της επίθεσης. Οι δυνατότητες του στο επιθετικό κομμάτι είναι γνωστές σε όλους. Τα πράγματα που έκανε στην Bundesliga άφησαν ιστορία και ήρθε με τις ίδιες διαθέσεις. Βρίσκεται στην λίστα μόνο και μόνο για το όνομα του και την ιστορία που “τραβάει” από πίσω του.

Robert Lewandowski: Worüber in der Kabine des FC Barcelona geschwiegen wird - FUSSBALL - SPORT BILD

Αυτό που περιμένουν όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου είναι το «El Clasico». Στο παρελθόν το περιμέναμε για τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά τώρα οι εποχές άλλαξαν. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Καρίμ Μπενζεμά είναι τα δύο “τέρατα” του ισπανικού πρωταθλήματος και αναμένουμε το πρώτο τους μάχη.

3:«Σάντιο Μανέ»

Πράγματα και θαύματα θα δείτε μόνο από τον Σενεγαλέζο εξτρέμ της Μπάγερν Μονάχου. Που από εξτρέμ για χάρη των «Βαυαρών» έγινε κεντρικός επιθετικός. Ήρθε για να αντικαταστήσει τον Λεβαντόφσκι και να συνεχίσει το έργο του. Δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει να πετύχει αυτά που πέτυχε ο Πολωνός αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως όντας στο γερμανικό πρωτάθλημα που είναι η χαρά του επιθετικού και όντας στην κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος αρκετά  πιθανό είναι να βρει πολλές φορές δίχτυα. Περιμένουμε πολλά γκολ, πολλές ευκαιρίες και δημιουργίες και πολύ θέαμα.

Sadio Mane to Bayern Munich: Bundesliga′s popularity expected to grow in Africa | Sports | German football and major international sports news | DW | 04.08.2022

4:«Ρομέλου Λουκάκου»

Η επιστροφή του στους «Νερατζούρι» είναι γεγονός. Πολλοί λένε πως τα πισωγυρίσματα δεν βγαίνουν σε καλό. Αυτό βέβαια το έχει δείξει και ιστορία σε πολλές περιπτώσεις. Θεωρούμε όμως πως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα γίνει το ίδιο. Ο Βέλγος επιθετικός έφυγε από την Τσέλσι για να επιστρέψει πίσω στις επιτυχίες του. Στην Ίντερ έχει πραγματοποιήσει τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του με πολλά γκολ και ασίστ. Ήθελε πάση θυσία να επιστρέψει στην ομάδα που αγάπησε και ανέδειξε την ποδοσφαιρική του ικανότητα. Να αποδείξει στους οπαδούς της ομάδας πως ήρθε για να δώσει το «παρών».

Στόλισαν» τον Λουκάκου οι οπαδοί της Ιντερ: «Από εσένα περιμέναμε να είσαι πιο έντιμος»

Η δίψα και το πάθος που έδειξε για να επιστρέψει στην Ίντερ θα την βγάλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το ταλέντο και την αγωνιστική κατάρτιση την έχει και περιμένουμε να την βγάλει μέσα στο γήπεδο.

5:«Πάουλο Ντιμπάλα»

Έφυγε σαν θρύλος από την «Γηραιά Κυρία» ως θρύλος και πήγε στην Ρώμη σαν βασιλιάς. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός άλλαξε σελίδα αλλά όχι πρωτάθλημα. Κάποτε θεωρούταν ως ο νέος Μέσι, αλλά το έργο που του καταλόγισαν ήταν εξ αρχής δύσκολο να το στηρίξει κανείς. Η υποδοχή του από τους φιλάθλους της Ρόμα ήταν από άλλο πλανήτη. Το έβλεπε ο Τότι και έτριβε τα μάτια του. Οι προσδοκίες του είναι πάρα πολλές και όπως είχε αναφέρει με τον απόλυτο σεβασμό προς τον θρύλο της Ρώμης, Φραντσέσκο Τότι, θέλει να φτάσει το έργο του και να αγαπηθεί το ίδιο.

Video: Dybala soaks in Roma welcome - Football Italia

Ήρθε για να αφήσει ιστορία και το όνομα του στην λίστα των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που έχουν περάσει από την Ρόμα. Πιστεύουμε πολύ στην κλάση του και θεωρούμε πως εκτός από γκολ θα μοιράσει πολλές ασίστ.

Αυτή η λίστα των ποδοσφαιριστών είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Οι εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών, οι δυνατότητες τους και η κλάση τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι γνωστές. Δεν αποτελεί είδηση αλλά…προσδοκία.