Ο Παναθηναϊκός είχε τουλάχιστον δύο χρόνια να βιώσει σαν κλαμπ τρία συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα στη Euroleague. Γνωρίζω πως αρκετοί θα υποστηρίξετε, σιγά το κατόρθωμα, όμως για μία ομάδα, που τώρα σφυρηλατείται, το διπλό αυτό στο Κάουνας, θα της δώσει το χώρο και το δικαίωμα ν’ αναπνεύσει και να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό της.

Το τριφύλλι έκανε ένα μαγικό πρώτο δεκάλεπτο σε άμυνα κι επίθεση και το 13-27, ίσως και να τον αδίκησε. Στη συνέχεια διαχειρίστηκε το καλό του ξεκίνημα και με πυλώνες τους Ουίλιαμς και Μπέικον, δεν άφησε τη Ζάλγκιρις να πιστέψει στην ανατροπή και τη νίκη. Το συγκρότημα του Ντέγιαν Ράντονιτς, παρά το γεγονός πως είδε το συν 18 (36-54) να γίνεται συν τέσσερα (58-62), είχε την ψυχραιμία και την ποιότητα να διατηρήσει το προβάδισμα, να σημειώσει δύσκολα καλάθια και στο τέλος να κατευνάσει την αντίσταση των Λιθουανών. Όποιος έχει βρεθεί στη Ζαλγκίριο Αρίνα, θα γνωρίζει πως το γήπεδο κατηφορίζει επικίνδυνα, όταν η Ζάλγκιρις έχει ρυθμό στο παιχνίδι της.

Πολλοί και με το δίκιο σας θα δώσετε τα εύσημα στον Ντέρικ Ουίλιαμς, που παίζει σαν σταρ του ΝΒΑ εδώ και είκοσι μέρες, όμως προσωπικά θα σταθώ αλλού. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Γιώργος Παπαγιάννης, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, θύμισε τον παίκτη που θαύμασε όλη η Euroleague στον αμυντικό τομέα (τέσσερα κοψίματα), ενώ κυριάρχησε και στον τομέα των ριμπάουντ (πήρε δεκατρία). Ο Έλληνας ψηλός αν βελτιώσει και το post παιχνίδι του, τότε θα γίνει κυριαρχικός στη Euroleague.

Τα πράσινα μετόπισθεν δούλεψαν σε υψηλές στροφές, ο Λι έκανε εξαιρετική δουλειά με τέσσερα κλεψίματα και νομίζω για πρώτη φορά φέτος, ο Ράντονιτς είδες τον Παναθηναϊκό που ονειρεύεται. Σίγουρα επιθετικά ο πλουραλισμός απουσιάζει και οι αυτοματισμοί λείπουν, όμως αυτά εικάζω θα έρθουν σε λίγο καιρό. Για την ώρα αρκεί στον ΠΑΟ, η ατομική πρωτοβουλία του Μπέικον, που κακά τα ψέματα, ανοίγει διαδρόμους για τους υπόλοιπους κι είναι παίκτης που βρήκε το ιδανικό περιβάλλον.

Αυτό το διπλό δίνει αξία στον Παναθηναϊκό, που πάει στο αιώνιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ως ισχυρό αουτσάιντερ. Οι ερυθρόλευκοι είναι πιο μπροστά από τον βασικό τους αντίπαλο, όμως σίγουρα θα δούμε άλλο παιχνίδι σε σχέση με τον τελικό του Super Cup. Έχουμε το καλύτερο ντέρμπι στη Γηραιά Ήπειρο ας το απολαύσουμε κι ο καλύτερος ας κερδίσει.

ΥΓ. Ο Μπέικον είναι ο πληρέστερος σκόρερ από τη θέση τρία στη Euroleague, μετά τον Ουίλ Κλάιμπουρν, χωρίς καμία αμφισβήτηση.

ΥΓ2. Ο Λορένζο Μπράουν είναι καταπληκτικός φέτος. Το Eurobasket του έκανε καλό και γενικά οι διεθνείς διοργανώσεις, μεγαλώνουν τους παίκτες.