Το καλό με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο είναι πως ΟΛΕΣ οι συνεντεύξεις τύπου, που κάνει σ’αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Δεν θα επιχειρήσουμε ν’αραδιάσουμε τι ακριβώς είπε ο πρώην (;) μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, αλλά ως είθισται, θα στοχεύσουμε πίσω από τις λέξεις του…

O Γιαννακόπουλος αγαπάει παθολογικά τον Παναθηναϊκό και προσωπικά θεωρώ υπερβολικά δύσκολο να μην ασχολείται με την ομάδα μπάσκετ, αλλά και με τον Ερασιτέχνη. Ναι παραδέχτηκε πως πουλάει την ΚΑΕ, όμως είναι δυνατόν να μην ασχολείται με τα κοινά του αγαπημένου του συλλόγου; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση σας το διαβεβαιώνω. Οι Μάνος Παπαδόπουλος και Τάκης Τριαντόπουλος θα τρέχουν τα φλέγοντα θέματα του μπασκετικού τμήματος, όμως θα βρίσκονται σε τακτή επικοινωνία με τον απερχόμενο πρόεδρο της πράσινης ΚΑΕ.

Εδώ οφείλουμε να καταθέσουμε κάποια πράγματα για το αγωνιστικό κομμάτι της επόμενης σεζόν. Ο Παναθηναϊκός θα έχει μπάτζετ περί τα 7 εκατομμύρια ευρώ και στο ρόστερ δεν θα βρίσκεται ο Νικ Καλάθης, που περιμένει να μείνει ελεύθερος, ώστε να” υπογράψει στην Μπαρτσελόνα. Από εκεί και πέρα θ’αποκτηθούν παίκτες διψασμένοι και μελετημένοι, πως μπορούν ν’ανταποκριθούν στο βάρος της πράσινης φανέλας. Οι Λευτέρης Μποχωρίδης, Λορένζο Μπρόουν πιθανότατα θα γίνουν κάτοικοι ΟΑΚΑ, ενώ το τμήμα σκάουτιγνκ έχει εντοπίσει τους αθλητές, που ταιριάζουν στα “θέλω” του Βόβορα.

Η καυτή πατάτα του γηπεδικού

Τώρα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού ή την Παναθηναϊκή Πολιτεία τα πράγματα είναι λίγο-πολύ γνωστά. Το έργο κολλάει στην γραφειοκρατία, στις τράπεζες και το τριφύλλι κινδυνεύει να μείνει χωρίς γήπεδο, ενώ οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες σε ποδόσφαιρο μπάσκετ θα στεγάζονται στα δικά τους κτίρια μ’ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό επίπεδο. Ο Γιαννακόπουλος ορθά ονειρεύεται έναν χώρο αποκλειστικά για τον Παναθηναϊκό και κάνει υπομονή για τις επόμενες 25 μέρες, ώστε η Πολιτεία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Στο απευκταίο σενάριο, που δεν προχωρήσει κάτι, τότε θα πει αντίο στον Ερασιτέχνη και απλά θα δίνει οικονομικές πινελιές στα πράσινα τμήματα.

Άγονη γη η Euroleague

Δεν μπορώ να διαφωνήσω με την οργή και την αγανάκτηση του Γιαννακόπουλου για τον Τζόρντι Μπερτομέου. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για το άθλημα (οι τακτικές του τις μέρες του κορωνοϊού μιλάνε από μόνες τους), ο εγωκεντρισμός του και οι πρακτικές του στυλ “κάνω ότι γουστάρω” πρέπει να σταματήσουν. Ο Παναθηναϊκός έχει δίκιο να διαμαρτύρεται για τα έσοδα (αφήνω εκτός το κομμάτι της διαιτησίας) της διοργάνωσης, όμως το BCL αδυνατεί να τα βάλει με το μάρκετινγκ και τη λάμψη της Euroleague. Οι Παπαδόπουλος και Τριαντόπουλος έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους, όμως αίσθηση μου είναι πως το τριφύλλι, θα μείνει στην ελίτ των ευρωπαϊκών συλλόγων. Ο Μπερτομέου ξέρει πως με τον Παναθηναϊκό εκτός, η λίγκα του θα υποστεί χοντρούς κλυδωνισμούς και στο τέλος θα πράξει τα δέοντα.

ΥΓ. Τρομακτικό το ποσό που έχει ξοδέψει η οικογένεια Γιαννακόπουλου για την μεγάλη της αγάπη. Απίστευτο πραγματικά.

ΥΓ2. Εξαιρετικός παίκτης στο πόκερ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Μπλοφάρει ή όντως θα πάει πάσο; Κάντε λίγο υπομονή…

ΥΓ3. Το μπάσκετ διανύει δυσάρεστες μέρες κι ελπίζω το βαρέλι να έχει πιάσει πάτο, αλλιώς τα χειρότερα έπονται.