Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως τα χιλιόμετρα των παικτών της βασίλισσας είναι τριπλάσια από τ’ αντίστοιχα των πρασίνων. Το 68-71 νομίζω αδικεί την προσπάθεια του Ράντονιτς και των παικτών του, όμως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σ’ αυτά τα παιχνίδια.

Οι γηπεδούχοι για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, δίνουν βάση στα μετόπισθεν και ο αντίπαλος τους «νιώθει». Οι Γιουλ, Μούσα και Ροντρίγκεζ  τα βρήκαν σκούρα με τον Λι (εντυπωσιακή η άμυνα του πάνω στη μπάλα), ενώ ο Γιώργος Καλαϊτζάκης απέδειξε πως έχει θέση στη Euroleague, αρκεί εκτός από τ΄αμυντικά του καθήκοντα, είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ να βελτιώσει και τα εκτελεστικά του. Είναι ανεπίτρεπτο σ’ αυτό το επίπεδο να χάνει μία ομάδα δέκα βολές, νούμερο απαγορευτικό, κόντρα στη φιναλίστ της περσινής Euroleague. Είναι κρίμα να προσπαθείς τόσο στην άμυνα και να αστοχείς από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.

Είμαι σίγουρος πως πολλοί θα τα ρίξουν στον Μάριους Γκριγκόνις, αφού τα έσπασε απόψε το βράδυ, όμως να είστε σίγουροι πως ο Λιθουανός είναι σκόρερ και θα το αποδείξει σε λίγο καιρό. Βρίσκεται σε στάδιο προσαρμογής κι όπως και να το κάνουμε θέλει χρόνο. Ο Άντριου Άντριους ήταν θετικός όσο διάστημα αγωνίστηκε, όμως η μετάβαση από το Eurocup στη Euroleague, είναι μεγάλο βάσανο. Tο ίδιο ισχύει και για τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, που μοιάζει αγχωμένος, όμως με τον καιρό θα ξεψαρώσει και θα λυθεί. Για τον Πονίτκα δεν υπάρχουν πολλά να γράψουμε, Ο Πολωνός είναι παίκτης Euroleague κι απόψε ήταν το μυαλό του τριφυλλιού, όσες φορές ο Λι ήταν στον πάγκο. Ξεκάθαρα ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να μην έχει στο δυναμικό του Ουόλτερς, ενώ είναι απαραίτητη η προσθήκη ενός τεσσαριού, πίσω από τον Ουίλιαμς.

Οι πράσινοι ήταν αισθητά βελτιωμένοι σε σχέση με τον τελικό του Σούπερ Καπ, όμως ακόμα θέλουν πολλή δουλειά, για να είναι ανταγωνιστικοί σε κάθε έδρα στη φετινή Euroleague.

ΥΓ. Ο Παπαγιάννης θέλει χρόνο και παιχνίδια, για να βρει τον εαυτό του. Ο Έλληνας σέντερ μοιάζει για την εποχή ένα κλικ πιο αργός.

ΥΓ2. Ο Τζάναν Μούσα είναι μεγάλη παιχτάρα και θ’ αφήσει εποχή στη Euroleague. Βέβαια έχει μέντορα τον Γιουλ, που στα 36 του παραμένει πολύτιμος για τη Ρεάλ.