Οκ δε σημείωσε την πρώτη του νίκη, ούτε στο Ηράκλειο αλλά δεν είναι αυτό που έχει σημασία. Από δω και πέρα όλος ο κόσμος θέλει να ξέρει τη συνέχεια, και ποια θα είναι αυτή.

Σχολιάζει ο Σπύρος Χρυσικόπουλος

Το πλάνο και τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις, για τη διαμόρφωση του πράσινου ρόστερ. Η χρονιά ούτως η άλλως, έχει τελειώσει από τη στιγμή που ήρθε η ευρωπαϊκή άδεια. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει κινηθεί με σωστό τρόπο στις μεταγραφές, μέχρι τώρα αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να επαναπαυθεί. Πάμε στα του αγώνα με την ομάδα του Δώνη, να έχει στο πρώτο μέρος μια φάση όλη κι’ όλη με το σουτ του Κουρμπέλη στο 23ο λεπτό. Αυτό που θα πρέπει να δει ο Γιώργος Δώνης, είναι μέχρι το τέλος της πιο βαρετής διαδικασίας των play-off όλων των εποχών να δει το δημιουργικό κομμάτι.

Δεν αξίζει αυτός ο Παναθηναϊκός, να είναι σε αυτή τη θέση ακόμη και με τις παλινωδίες λίγο πριν την έναρξη αυτού του μίνι πρωταθλήματος. Με όλα αυτά που έχουν γίνει, την ψυχολογία στο ναδίρ, τους φευγάτους ποδοσφαιρικά προσπαθεί να βγάλει έστω αυτό το λίγο που έχει και έδειξε μέσα στη σεζόν. Πράγμα που ήταν έργο του προπονητή του, χωρίς να μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Ένα σημείο στο οποίο θα πρέπει να σταθεί, είναι η κακή εικόνα που βγάζει μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κολοβός. Αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά, ωστόσο η συνεισφορά του είναι ελάχιστη. Για έναν παίκτη με αρκετό ταλέντο και τεχνική, αλλά κάπου χαμένο στη μέση της καριέρας που ονειρεύονταν να κάνει και ο ίδιος.

Από δω και πέρα οι πράσινοι οφείλουν στον εαυτό τους, αλλά και στην ιστορία τους να συνεχίσουν να παλεύουν τα παιχνίδια. Ο λόγος είναι ότι δεν ταιριάζει, να μνημονεύεται ακόμη και σε αυτή τη φετινή διαδικασία η οποία δεν έχει καμία ουσία το ότι δεν πήρε καμία νίκη.

Ο νέος προπονητής που θα έρθει έχει έναν και μόνο δρόμο, περά από τις μεταγραφές θα πρέπει να δει και τους μικρούς,

Να μπει σε εφαρμογή, επιτέλους αυτό το περιβόητο πλάνο με τη στροφή στις ακαδημίες και όχι να συζητάμε και για τους επόμενους Βαγιαννίδηδες. Αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι πράσινοι, είναι να στηριχθούν επιτέλους στις δικές τους δυνάμεις για να πάνε παρακάτω.

Αν δεν υπάρχει το πρωτογενές υλικό, οι προσθήκες από μόνες τους πάνε περίπατο. Για να τελειώσει και αυτή η «καραμέλα», με τη δήθεν μεταβατική περίοδο που υποτίθεται ότι διανύει ο σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια.

Ακόμη και έτσι όπως είναι ο Παναθηναϊκός, οι αντίπαλοι του θέλουν να τον κερδίσουν και μερικοί από αυτούς να σημειώσουν και ρεκόρ. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να δει η τεχνική ηγεσία, αλλά και το ρόστερ που έχει μείνει πίσω για να μη στεκόμαστε μόνο στα γκολ που δε μετράνε. Γιατί είναι κάτι που θα δώσει και το στίγμα της συνέχειας, στο επόμενο πρωτάθλημα αλλά και την περίοδο συνολικά όπου και οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες από τις φετινές. Όχι δεν τρελαθήκαμε, δεν μιλάμε για διεκδίκηση πρωταθλήματος αλλά για τον τρόπο με τον οποίο σιγά-σιγά ο Παναθηναϊκός θα πάρει πίσω τη χαμένη του ταυτότητα.