Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα χαλαρό ταξιδάκι στο Κάουνας, έδωσε ένα επίσημο ματς κόντρα στη Ζάλγκιρις, ηττήθηκε 93-78 κι επιστρέφει άνετος κι ωραίος στην Αθήνα. Α ναι εδώ να υπενθυμίσω σε όλους πως ο αγώνας ήταν επίσημος κι όχι φιλικός τύπου preseason. Στους περισσότερους από εμάς, έτσι φάνηκε, το τριφύλλι έκανε δοκιμές πεντάδας, όμως το ίδιο έκανε και η Ζαλγκιρις. Εδώ να σας πληροφορήσω πως ο Σίλερ έκανε ροτέισον κι είχε εκτός δωδεκάδας τους Λοβέρν, Ρούμπιτ, Χέιζ οι οποίοι έπαιρναν χοντρά λεπτά στο παρκέ.

Η ελληνική ομάδα ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ καθ’όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και το μόνο θετικό της αποψινής αναμέτρησης ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος ήταν εκρηκτικός, έδωσε πολλές λύσεις στο σκοράρισμα κι έδειξε πως συνέρχεται. Τώρα για τα πράσινα μετόπισθεν, καλύτερα να μην αναφέρουμε τίποτα. Προσωπικά θέλω να σταθώ αλλού. Οι ξένοι του τριφυλλιού δεν έχουν καμία ποιότητα (μόνο ο Μπέντιλ κάνει αυτό που μπορεί) κι απορώ πραγματικά, γιατί οι Μαντζούκας και Καλαϊτζάκης δεν παίρνουν χρόνο. Δηλαδή αν δεν πάρουν εμπειρίες τώρα, πότε θα πάρουν; Ο κόουτς Κάτας κάνει δοκιμές ενόψει του ελληνικού πρωταθλήματος, σεβαστό μεν, άδικο δε. Οι Μακ, Ουάιτ και Όγκαστ πιθανότατα θα κουνήσουν μαντήλι το καλοκαίρι και δεν είναι δυνατόν να παίζουν σε όλα τα παιχνίδια και τα ελληνόπουλα να είναι εκτός αποστολής. Η Ζάλγκιρις χρησιμοποίησε δύο-τρεις νεαρούς (Βαστούρια-Ρουμπσταβίτσιους) αποδεικνύοντας πως έχει το know-how να «μεγαλώνει» παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός όπως και να το ερμηνεύσει κανείς, έχασε σε πολλούς τομείς απόψε το βράδυ, ενώ ο Κάτας αν επιθυμεί να παραμείνει στο πράσινο τιμόνι, οφείλει να παρουσιάσει κάτι. Ο Παναθηναϊκός χωλαίνει αμυντικά κι επιθετικά εξαρτάται από την ατομική ικανότητα παικτών όπως είναι οι Παπαπέτρου, Νέντοβιτς και Χεζόνια. Μαρτυρικό μοιάζει το ταξίδι στη Ρωσία την ερχόμενη βδομάδα μ’αντιπάλους Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το hero basketball δεν είναι πλάνο ικανό ούτε για τους τίτλους στην Ελλάδα. Αν οι πρωταθλητές νομίζουν πως θα ξεμπερδέψουν εύκολα με Λαύριο, Προμηθέα και ΑΕΚ είναι γελασμένοι.

ΥΓ. Ο Ζακ Όγκαστ παίρνει ευκαιρίες, αλλά είναι πασιφανές πως δεν κάνει για το επίπεδο της Euroleague. Απαγορευτικό κι «επικίνδυνο» να παίζει 17 λεπτά αυτός ο παίκτης.

ΥΓ2. Απορώ γιατί οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν κάνουν ήδη πρόταση στον Τόμας Ουόκαπ. Ο Σφαιρόπουλος είναι έτοιμος ν’αποσπάσει την υπογραφή του.

ΥΓ3. Εικάζω πως με υγιή τον Πατρίτσιο Γκαρίνο η Ζάλγκιρις θα είχε προκριθεί στα playoff της Euroleague.