“Έλα μωρέ, ποια ΑΕΚ; Δεν έχει τερματοφύλακα, αμυντικούς, μέσους, επιθετικούς, προπονητές, γυμναστές κ.ο.κ.” ακούγεται από τις πρώτες κιόλας μέρες της προετοιμασίας. Η αλήθεια είναι πως δεν έγιναν οι προσθήκες που θα έπρεπε, κι έχω ξαναγράψει γι’ αυτό. Όποιος την βλέπει αδύναμη όμως θα πρέπει να κοιτάξει καλύτερα!

Η ομάδα του Ουζουνίδη, από τον Οκτώβριο έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια της. Με προίκα τις κακές της επιλογές αλλά και σε μεγάλο βαθμό την ατυχία της, δεν “μάσησε”. Πέρασε από το Σέλτικ Παρκ αλώβητη έχοντας χάσει τον Μπογέ στην προθέρμανση. Ο Εβρίτης τεχνικός έβγαζε συνεχώς άσους από το μανίκι του με Λόπες και Γκάλο στον δρόμο για του ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

“Έλα μωρέ ποιον απέκλεισε;”. Έκαναν λόγο για χωρία και διάφορους κατσαπλιάδες όμως το…κάρμα δίνει απαντήσεις. Είναι άσχημο να απαξιώνουμε κάθε προσπάθεια που κάνει ελληνική ομάδα. Ο Ολυμπιακός έπαιζε με την Ντουντελάνζ και τη νίκησε. Δεν πήρε το μεγαλύτερο διπλό του αλλά η νίκη είναι νίκη. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη,δεν κατάφερε να νικήσει τη Βίντι στην…καυτή του έδρα. Στα λόγια δεν “μεγάλωσε” καμία ομάδα. Ούτε με την λογική “πάμε για πρωτάθλημα, δεν μας νοιάζει η Ευρώπη”.

Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω με τα πεπραγμένα στο πρωτάθλημα. Στο ντέρμπι της Τούμπας οι κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών αλλά και πάλι έδειξε καλύτερο πρόσωπο από τον αντίπαλό της. Ο ΠΑΟΚ νίκησε όντας πιο αποτελεσματικός, αυτό όμως δεν κάνει την ΑΕΚ κακή και ελλιπής ομάδα. Με τον Ολυμπιακό κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, αν και είχε πολλα προβλήματα κι όχι μόνο τον κοίταξε στα μάτια αλλά και κατά διαστήματα ήταν καλύτερη.

Δεν ξέρω αν μιλάει το… μέταλλο του Πρωταθλητή αλλά ένα πράγμα είναι γεγονός. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα. Αναπτύσσεται ωραία, παίζει θελκτικό ποδόσφαιρο και σκοράρει. Στους αγώνες που χαρακτηρίζονται χαμηλότερης δυναμικότητας (εκτός των ντέρμπι δηλαδή) δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ κι έχει βάλει 12! Αυτό κάτι λέει για την…μέτρια κατά πολλούς Ένωση.

Μπροστά της έχει μερικά πολύ δύσκολα παιχνίδια με Άρη και Ατρόμητο στο άδειο ΟΑΚΑ. Αν η ομάδα του Ουζουνίδη θέλει να κυνηγήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους πρέπει να τα κερδίσει χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Βασίλης Ιωαννίδης