Πριν τέσσερα χρόνια το buzzer beater του Γιάννη Αθηναίου έδωσε τη νίκη στην εθνική μας ομάδα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2021 κι αυτό δεν το ξέχασαν οι Άγγλοι. Η παρέα του Τέντι Οκερέαφορ, δεν ξέχασε το «γραμμάτιο» που χρωστούσε στη γαλανόλευκη και σήμερα το βράδυ το ξεχρέωσε με τον ίδιο να σημειώνει 19 πόντους και να ηγείται της Αγγλίας στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντομπάσκετ, που θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία, Φιλιππίνες και Ινδονησία.

Η γαλανόλευκη ήταν εξαιρετική για 25 λεπτά, όμως κάπου εκεί, φάνηκε πως η έξοδος του Νίκου Γκίκα, μας αποδιοργάνωσε πλήρως. Ο Λούντζης δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, αφού φέτος δεν χρησιμοποιείται στον Ολυμπιακό, ο Μουράτος ήταν μερικώς τρακαρισμένος και ο Κατσίβελης, δεν είναι ηγέτης. Αμυντικά υστερήσαμε σε μεγάλο βαθμό, όμως το πιο σημαντικό κι αυτό κρατάω, είναι πως οι αθλητές μας παραδέχτηκαν πως φταίνε εκείνοι κι όχι το προπονητικό επιτελείο. Σίγουρα είναι μία καινούργια προσπάθεια και η Ελλάδα φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Δεν είμαστε εδώ για να χαϊδεύουμε αφτιά, όμως έχω την εντύπωση, πως οι διεθνείς μας, έπεσαν την παγίδα της ανωτερότητας. Το 33-48 τους χαλάρωσε (ακόμα κι αν δεν το παραδέχονται), τους χάλασε το μυαλό κι εκεί οι Βρετανοί πήραν δύναμη. Οι Οκερέαφορ, Φίλιπ και Νέλσον το πίστεψαν, έβαλαν μεγάλα σουτ και κάπως έτσι το μομέντουμ είχε αγγλικό χρώμα.

Σίγουρα, όπως μας είπε ο αρχηγός Χάρης Γιαννόπουλος, αυτο τ’αποτέλεσμα θα είναι μάθημα για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, ενόψει των υποχρεώσεων τους για τα προκριματικά. Σίγουρα η προσθήκη του Λεωνίδα Κασελάκη, θα προσδώσει σκληράδα και αξιόπιστο σουτ, όμως η συγκέντρωση για 40 λεπτα, θα δώσει το ροζ φύλο αγώνα με τη Λευκορωσία, που υπέταξε με άνεση την Τουρκία με 84-70. Κανένα ματς, δεν θα είναι εύκολο και η διαδικασία των προκριματικών, μας έχει καλομάθει σε εκπλήξεις κι ανάποδα (θεωρητικά αποτελέσματα). Αυτά τα υπόλοιπα, θα τα πούμε τ’απόγευμα της Κυριακής…

ΥΓ. Έχω την εντύπωη πως οι Κακλαμανάκης και Σαλούστρος, έπρεπε να παίξουν περισσότερο…