Όλοι μας νομίζω γυρίσαμε πίσω στο 2012 και το νικηφόρο πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη, που έδωσε στον Ολυμπιακό τη δεύτερη Euroleague της ιστορίας του. Το τρίποντο-πεταχτάρι του υπαρχηγού των Πειραιωτών δεν βρήκε στόχο σήμερα δυστυχώς και η ΤΣΣΚΑ δεν έζησε άλλον έναν εφιάλτη με πρωταγωνιστή τον 36χρονο φόργουορντ.

Το τελικό 74-75 αφήνει γλυκόπικρη γεύση στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία για 24 λεπτά ήταν σ’άλλο γήπεδο, όμως στα τελευταία 16 τα έδωσε όλα και παραλίγο να κάνει την ανατροπή της σεζόν. Ο Σακίλ Μακίσικ ήταν στην κυριολεξία μία περιφέρεια μόνος του και με 24 πόντους, απέδειξε πως δίκαια του ανανέωσε το συμβόλαιο η διοίκηση των Πειραιωτών. Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν απαράδεκτη για πολύ ώρα κι απόρησα γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας άργησε ν’ανακατέψει την τράπουλα. Για παράδειγμα ο Γιώργος Πρίντεζης έπαιξε μόλις 20 λεπτά, ενώ και ο Μακίσικ θα μπορούσε να είναι περισσότερη ώρα στο παρκέ. Το ροτέισον κλασικά ήταν πάλι μπερδεμένο και ουδείς κατανόησε ποιο ήταν το πλάνο του προπονητικού σταφ.

Ο Κώστας Σλούκας είναι φανερά ξενερωμένος από την πορεία της ομάδας του και η άοσμη εμφάνισή του, ήταν ενδεικτική. Ο 30χρονος γκαρντ άλλα ονειρευόταν το καλοκαίρι και η σκληρή πραγματικότητα, τον προσγείωσε ανώμαλα. Τα έξι λάθη και η επιπολαιότητα στις κινήσεις του, αποτυπώνει πως θέλει να τελειώνει μία ώρα αρχύτερα με τα παιχνίδια, ώστε να ηρεμήσει.

Ο Ολυμπιακός παλεύει για ν’αποκτήσει την ταυτότητά του, όμως ακόμα δεν την έχει βρει κι ήδη έχουμε διανύσει τα 2/3 της Euroleague. Αν πρέπει να βρούμε κάτι θετικό από το αποψινό ματς, είναι η αυταπάρνηση των Σπανούλη και Πρίντεζη, ενώ τους ακολουθεί και ο Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος έχει βρει το ρόλο του, την αυτοπεποίθησή του κι είναι βέβαιο πως θ’αποτελέσει έναν από τους πυλώνες των επόμενων ετών για τους Πειραιώτες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πιθανότατα θα δουλέψει για τη νέα σεζόν στα εναπομείναντα οχτώ παιχνίδια της Euroleague όπου θα δοκιμάσει πολλά νέα παιδιά, αλλά και τον νεοφερμένο Κώστα Κουφό. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, που η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώνεται πρόωρα για τον Ολυμπιακό κι αυτό είναι άξιο σκεπτικισμού κι ενδοσκόπησης.

ΥΓ. Ο Άαρον Χάρισον είναι υπερβολικά χαλαρός και μ’αυτή τη νοοτροπία, το μέλλον του φαντάζει δυσοίωνο στο λιμάνι του Πειραιά.

ΥΓ2. Για ποιο λόγο είπαμε αποκτήθηκε ο Τσαρλς Τζένκινς;

ΥΓ3. Σε άλλα νέα κάποιοι γέλασαν, όταν ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε για Δανό μπασκετμπολίστα. Νομίζω ο Λούντμπεργκ τους αποστόμωσε με δεκατρείς πόντους, τέσσερις ριμπάουντ και τρεις ασίστ.