Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα απλό, αλλά παράλληλα πολύπλοκο. Η Αρμάνι Μιλάνο κέρδισε γιατί είχε τέσσερις παίκτες να της τραβήξουν το σκοράρισμα και ο Ολυμπιακός μόλις δύο. Ωραίες και χρήσιμες οι αναγνώσεις σ’ άμυνα κι επίθεση, οι αλλαγές στα σκριν, το passing game, τα box out κι όλα τα συναφή του αγαπημένου μας σπορ.

Το πιο σημαντικό προσόν στο μπάσκετ, είναι να μπαίνει η μπάλα στο διχτάκι. Ο μονότονος Ολυμπιακός αν εξαιρέσουμε τους συγκινητικούς Σλούκα (17π.) και Βεζένκοφ (18π.), αγκομαχούσε να σκοράρει κι αν δεν υπήρχε η κυριαρχία στα επιθετικά τιμπάουντ (έντεκα στον αριθμό), τότε οι Ιταλοί θα είχαν κάνει έναν υγιεινό περίπατο. Προσπαθώ να καταλάβω τι προσπαθεί να παίξει ο Όλυμπιακός εδώ και λίγο καιρό. Ποια είναι η στόχευσή του σαν σύλλογος.

Σίγουρα ο Κώστας Σλούκας είναι ο μαέστρος της ομάδας και τα πάντα κινούνται γύρω από τον ίδιο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας απόψε έβγαλε πολλά νεύρα και δεν μετέδωσε ηρεμία στους παίκτες του. Ο Έλληνας κόουτς δεν δοκίμασε απολύτως τίποτα, ώστε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο συνάδελφό του και το παθητικό της άμυνά του ήταν υπέρμετρα υψηλό. Προσωπικά εδώ κι ένα μήνα, βλέπω το ίδιο ροτέισον από το προπονητικό σταφ, αλλαγές με χρονόμετρο και μηδέν φαντασία. Ο Σλούκας θα παίξει όλο το δεύτερο ημίχρονο χωρίς να ξεκουραστεί, ο Μακίσικ θα μπει στο παρκέ στη δεύτερη περίοδο και ο Έλις θα ξεκινήσει πεντάδα. Σας έδωσα παραδείγματα για να καταλάβετε, πως ίσως ο «coach B» είναι κουρασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια και δεν υπάρχουν εκπλήξεις για τις άλλες ομάδες.

Το Μιλάνο εξακολουθεί να μην με τρελαίνει, όμως παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Ο Έτορε Μεσίνα περίμενε πιο καλό τον Ολυμπιακό και σίγουρα χαμογελούσε κρυφά, παρακολουθώντας πόσο «ξύλινη» ήταν η επίθεση της ελληνικής ομάδας. Δυστυχώς η απουσία του Κώστα Παπανικολάου, είναι αδύνατο να καμουφλαριστεί με οποιονδήποτε τρόπο και τα επίπεδα της ερυθρόλευκης ενέργειας έχουν πέσει αισθητά.

Τώρα όλοι στον οργανισμό του Πειραιά πρέπει να τα δώσουν όλα απέναντι σε μία Μπαρτσελόνα, που έχει μέγεθος σχεδόν σε κάθε θέση, ενώ κανείς από τους μπλαουγκράνα, δεν έχει ξεχάσει την ήττα στη Βαρκελώνη. Η ανηφόρα των playoff της Euroleague ξαφνικά έγινε απότομη…

ΥΓ. Ακόμα να καταλάβω τον λόγο, που δεν πόσταρε πολλές φορές τους αντιπάλους του ο Γιώργος Πρίντεζης στο δεύτερο εικοσάλεπτο. Οι οδηγίες αφορούσαν μόνο τα τρίποντα;

ΥΓ2. Απορώ γιατί στον Πειραιά, δεν πίστεψε κανείς στον Κέβιν Πάντερ. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι παίκτης Euroleague και το απέδειξε περίτρανα στην πρώην ομάδα του.

ΥΓ3.Το μεγαλύτερο λάθος, που κάνουμε στη ζωή μας, είναι πως θεωρούμε ότι έχουμε χρόνο. Τάδε έφη Κόμπε Μπράιαντ…