Αν δει κάποιος εντελώς κυνικά τα νούμερα της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας, τότε θα κατανοήσει, πως δίκαια οι Σέρβοι έφυγαν με το διπλό από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Έχουμε και λέμε: Το συγκρότημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε 74.1% στα δίποντα 20/27) 45.8 στα τρίποντα% (11/24) και 85% από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (17/20),ενώ η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μέτρησε 54.3% δίποντα (19/35), 33.3% στα τρίποντα (11/33) και 78.9% (15/19) στις βολές. Μόνο με τη γλώσσα των αριθμών, ο Αστέρας δίκαια πήρε το διπλό, που τον ανεβάζει στο 8-7 και τον μετατρέπει σε ισχυρό διεκδικητή μιας θέσης στα φετινά playoff της Euroleague. Μόνο η αναλογία ασίστ-λαθών (26-7, έναντι 23-16), ήταν υπέρ των νταμπλούχων Ελλάδος, όμως αυτό δεν έφτασε.

Είναι περιττό να γράψουμε πως το να δέχεται ο Ολυμπιακός 90 πόντους στην έδρα του, είναι νούμερο απαγορευτικό, όμως σε κάποια παιχνίδια, πρέπει να κερδίσεις με την επίθεση κι όχι με την άμυνα. Οι ερυθρόλευκοι της Σερβίας δεν σκοράρουν πολύ (σκοράρουν μέσο όρο 74.7 πόντους), όμως απόψε το βράδυ, είδαν να τους οδηγεί ο Λούκας Βιλντόζα με 22 πόντους και 8 τελικές πάσες, αποδεικνύοντας πως ανήκει στους κορυφαίους άσους της διοργάνωσης. Η παρουσία του και μόνο αποσυμπιέζει τον Νεμάνια Νέντοβιτς, που σκόραρε, οργάνωσε και ηρέμησε τους συμπαίκτες του.

Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε όμορφα τη μπάλα, έβγαλε συνεργασίες, όμως ήταν φανερή η απουσία του Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος ήταν άρρωστος αγωνίστηκε με το ζόρι 8 λεπτά κι έβαλε προβλήματα στους Μίτροβιτς και Πετρούσεφ. Ο Βεζένκοφ έδειξε γήινος, αφού δεν βρήκε ποτέ το ρυθμό του (εξαιρετικά πήγε στο μαρκάρισμά του ο Λαζάρεβιτς) και κάπως έτσι οι Πειραιώτες δεν βρήκαν αυτοπεποίθηση σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Έτσι πήγε στράφι το παιχνίδι του Σλούκα (14π., 9ασ.,), αφού ο Ουόκαπ ήταν αλλού, ο Μπολομπόι τα ίδια κι έμεινε να τρέχει για όλους ο Λαρεντζάκης, που και πάλι απέδειξε πως το λέει η καρδιά του, ενώ και ο Μπλακ πήγε καλά, όντας σχεδόν αλάνθαστος από τη γραμμή των βολών. Βέβαια με ηρωισμούς δεν θα κερδίζεις ματς στη Euroleague, τουλάχιστον όχι με μεγάλη συχνότητα.

Αυτό το αποτέλεσμα ναι μεν έριξε την ελληνική ομάδα στην έκτη θέση της κατάταξης, όμως το χειρότερο είναι πως μοιάζει ν’ ακυρώθηκαν τα δύο διπλά σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη. Πλέον το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ έχει ένα μεγάλο «ΠΡΕΠΕΙ», καθώς ο πυρετός της πρώτης οχτάδας ανεβαίνει και τρίτο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα, θα βάλει σε σκεπτικισμό ολόκληρο τον οργανισμό.

ΥΓ. Εντυπωσιακό το δίδυμο Βιλντόζα-Νέντοβιτς: Από τα πιο «αλέγκρο» backcourt της φετινής Euroleague.

ΥΓ2. Σπουδαίο διπλό της Παρτίζαν επί της Φεβερμπαχτσέ, που διάγει την πρώτη κρίση της τρέχουσας σεζόν.