Στη Media Day του Ολυμπιακού για την σεζόν 2021/2022 ο Κώστας Σλούκας, είχε τονίσει την εξής ατάκα, την οποία και κράτησα. Η ομάδα δεν θα τα παρατάει και θα επαναφέρει στη νοοτροπία της, το μότο «refuse to lose». Η συγκεκριμένη φράση, βρήκε την απόλυτη εφαρμογή της στο παιχνίδι με την φιναλίστ της Euroleague Μπαρτσελόνα.

Η ομάδα του Πειραιά πάλεψε με νύχια και με δόντια, για να πάρει τη νίκη, όμως ο άστοχος στην παράταση Σλούκας, δεν κατόρθωσε να ευστοχήσει στην τελευταία επίθεση του αγώνα. Αυτός είναι ο ηγέτης του κλαμπ και ορθά πήρε την ευθύνη πάνω του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε σεμινάριο προπονητικής κι έκανε ματ τον Γιασικεβίτσιους, ο οποίος πρέπει να σταματήσει τη γκρίνια σε κάθε φάουλ εις βάρος της πρωταθλήτριας Ισπανίας. Ο coach B, χρησιμοποίησε πολύ ώρα σήμερα τον Μακίσικ (θετική η παρουσία του), αφού και οι Ισπανοί, δεν διέθεταν κλασικό τριάρι, απόντος του τραυματία Αμπρίνες. Έχω την εντύπωση πως ο φιλοξενούμενοι, ίσως έπρεπε ν’ακουμπήσουν περισσότερο τη μπάλα στον Φαλ, που ήταν αποτελεσματικός απόψε, όμως μετά τον πόλεμο άπαντες γινόμαστε στρατηγοί.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ στο τέταρτο δεκάλεπτο και στην παράταση (αποβλήθηκε με πέντε φάουλ), αποδενύοντας πως στην crunch time έχει τα «καρύδια» και την καρδιά, να πάρει μεγάλα σουτ. Ο Βεζένκοφ δεν «τσίμπησε» μπροστά στον Μίροτιτς και να είστε βέβαιοι, πως στο επόμενο ραντεβού των δύο, ο Βούλγαρος θα είναι έτοιμος για την κάθε πρόκληση, κόντρα στον κορυφαίο πάουερ φόγουορντ της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός σκαρφαλώνει με γεωμετρική πρόοδο στο πάνω ράφι της Euroleague και τα παιχνίδια με τους αιώνιους της Ισπανίας, αποτύπωσαν τη δυναμική του. Όταν μπει στην εξίσωση και στην αύρα του συλλόγου και ο πολύτιμος Ουόκαπ τότε η ελληνική ομάδα, θα θεωρείται υποψήφια, για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της κατάταξης. Ίσως είναι πρώιμο να γράφεται κάτι τέτοιο, όμως τα πρώτα δείγματα γραφής δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Αυτά για την ώρα το ματς με τη Ζάλγκιρις δεν θα είναι εύκολο κι άπαντες θυμάστε πως οι Λιθουανοί, έκαναν ανεπανόρθωτη ζημιά την περσινή σεζόν.

ΥΓ. Το «κομπιούτερ» Καλάθης τα έκανε όλα για την Μπαρτσελόνα. Εννέα πόντοι, δεκατρία ριμπάουντ, εφτά τελικές πάσες και τρία κλεψίματα. Όχι κι άσχημα.

ΥΓ2. Έλειψε το ποστάρισμα του Γιώργου Πρίντεζη. Ο αρχηγός, κάλλιστα θα μπορούσε να κερδίσει φάουλ, την ώρα που ο Βεζένκοφ είχε μείνει από βενζίνη.

ΥΓ3. Κακή η διαιτησία στην τελευταία περίοδο και στην παράταση. Ένα δυο σφυρίγματα, πήγαν προς τους Ισπανούς, χωρίς αμφιβολία.

ΥΓ4. Άκρως ανταγωνιστική ήταν η Μονακό στη Μαδρίτη. Όποιος υποτιμήσει τους Μονεγάσκους, θα το πληρώσει.