Κοιτάζω ποιοι παίκτες «κόπηκαν» από τους προπονητές τους για το Μουντιάλ και κοντεύουν να… μου πέσουν τα μαλλιά!

Κι αν ο Γκέτσε κόπηκε από τη Γερμανία γιατί φέτος δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου και ακούγεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, κι αν ο Μπενζεμά κόπηκε από τη Γαλλία για το περιβόητο ερωτικό σκάνδαλο και τις ερωτικές ταινίες που είχε μπλέξει, ας βγει κάποιος να μου δικαιολογήσει το κόψιμο των: Φάμπρεγκας (Τσέλσι, 31 ετών), Μοράτα (Τσέλσι), Μπεγερίν (Άρσεναλ) από την Ισπανία, Ικάρντι (Ίντερ) από την Αργεντινή, Ναινγκολάν (Ρόμα) από το Βέλγιο, Λακαζέτ (Άρσεναλ), Μαρτιάλ (Μαν. Γιουνάιτεντ) από τη Γαλλία!

Είμαι απο αυτούς που διαφωνούν καθέτως με το… ο προπονητής ξέρει καλύτερα. Αν οι προπονητές ήξεραν καλύτερα δεν θα απωλύονταν με το… κιλό κάθε λίγο και λιγάκι. Είναι γνωστό πως πολλοί απο αυτούς είναι εγωιστές και όταν κάνουν μια περίεργη επιλογή, προσπαθούν να την στηρίξουν μέχρι το τέλος, τις περισσότερες φορές λανθασμένα. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις (βλ. Ρεχάγκελ που δεν κάλεσε ποτέ Ζήκο και Στολτίδη!) κατά τις οποίες οι προπονητές βγαίνουν δικαιωμένοι, αλλά το κακό φέτος παράγινε.

Να τους πάρουμε έναν έναν;
  • Του Φάμπρεγκας να του πεις τι ακριβώς με το να τον κόψεις; Ο άνθρωπος τα έχει πάρει όλα και θα ήταν υπερπολύτιμος για αυτή τη «νέα Ισπανία» ώστε να ηγηθεί και να προσφέρει την εμπειρία και τα καντάρια μπάλα που ξέρει.
  • Αφήνεις έξω το Μοράτα επάνω στο πικ της ηλικίας του! Είμαστε σοβαροί; Και είναι κι ένα παιδί που στην καριέρα του έχει φάει τον πάγκο με το κουτάλι και δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα σε καμία ομάδα του. Ίσα ίσα που έμπαινε μέσα και τα,,, παστέλωνε. Οκ δεν έκανε και την καλύτερη του χρονιά, όμως δεν παίζει και στο πρωτάθλημα Ολλανδίας. Ολόκληρη Πρεμιερ Λίγκ αγωνίζεται.
  • Για τον Μπεγερίν τι να πρωτοπούμε; Το παιδί θαύμα που έχει τη φήμη ότι περνάει και τον Μπολτ στο τρέξιμο φέρει ευθύνη για την τραγική χρονιά της Άρσεναλ;
  • Ο Ικάρντι έβαλε μόνο 29 γκολ φέτος με την Ίντερ. Οπότε γιατί να τον πάρεις μωρέ; Σωστά…
  • Ο Ναινγκολάν του Βελγίου, ελπίζω να έχει κοπεί για πειθαρχικούς παρά για αγωνιστικούς λόγους! Το βασικό γρανάζι της Ρόμα που έκανε την υπέρβαση φτάνοντας στους 4 του Τσάμπονς Λιγκ. Ο καλύτερος παίκτης της εθνικής του ομάδας μακράν στο προηγούμενο Euro πριν 2 χρόνια μένει έξω και πάει στη Ρωσία ο… Φελαϊνί. Μάλιστα.
  • Και πάμε στη Γαλλία που αφήνει έξω τον Λακαζέτ και τον Μαρτιάλ για να πάρει τον 19χρονο Εμπαπέ. Λογικό γιατί ο μικρός δεν θα έχει άλλη ευκαιρία στη ζωή του να ξαναπάιξει σε Μουντιάλ. Και είναι και φτασμένος παίκτης ήδη, έχει εμπειρία και θα ηγηθεί της Εθνικής Γαλλίας! Και τον Ντεμπελέ με 9 συμμετοχές ένα γκολ και προερχόμενος από τραυματισμό χιαστού! Και αφήνεις έξω τον Λακαζέτ που πήρε τη μεταγραφή της ζωής του το Καλοκαίρι και έπαιξε στο καλύτερο και πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου και τα πήγε συμπαθητικά κλείνοντας τη χρονιά πολύ καλά.

Για να τελειώνουμε, αν νομίζετε ότι τους παίκτες που κόψατε τους κάνατε κακό και τους τιμωρήσατε… γελάω! Ούτε τους αγώνες σας δεν θα βλέπουν και θα την περνάνε αραχτοί σε κανένα κότερο στα ανοιχτά του Αιγαίου ή στο Ντουμπάι! Διακοπές θα κάνουν!

Υ.Γ. Πιο γελοία δικαιολογία από το δεν έπαιξε πολύ φέτος ή δεν ήταν καλός φέτος ο τάδε δεν έχω ακούσει. Οι μισοί παίκτες που πήραν το Euro το 2004 δεν έπαιζαν καν στις ομάδες τους και οι άλλοι μισοί δεν ήταν καν καλοί! Και πήγαν ξεκούραστοι και έφτασαν στην υπέρβαση απλά γιατί ήταν ΟΜΑΔΑ.

Υ.Γ. 2 Άλλος «λογικός» και ο Σάντος που έπαιζε τόσα χρόνια με τον Βιεϊρίνια βασικό και τώρα τον κόβει από το Μουντιάλ. Μετά από μια γεμάτη χρονιά ως αρχηγός του ΠΑΟΚ, παραλίγο πρωταθλητής, κυπελλούχος Ελλάδας και MVP του τελικού. Ήθελα να ‘ξερα βλέπουν κανέναν αγώνα οι ομοσπονδιακοί, ή απλά διαβάζουν το χαρτάκι των μάνατζερ και σηκώνουν το τηλέφωνο για να καλέσουν τους παίκτες..;

Από τον Παναγιώτη Ασημακόπουλο