Η Ελλάδα χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, υπέταξε το χαμηλό εμπόδιο του Βελγίου και πλέον, μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Δεν γίναμε σοφότεροι από την αναμέτρηση, όμως ένα είναι το σίγουρο. Οι παίκτες, που θα στηριχτεί η Ελλάδα στα πολύ δύσκολα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο αστέρας των Μιλγουόκι Μπακς, πλέον κατανοεί το παιχνίδι της FIBA (ο Γκίλμπερτ Αρίνας πάλι όχι), γνωρίζει πως να προστατέψει τον εαυτό του από τα επιθετικά φάουλ, ενώ η βελτίωση στο σουτ, τον έχει μετατρέψει σε υπερόπλο. Για τον γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς, το παρκέ μιλάει από μόνο του. Είναι ο μοναδικός κοντός με προσωπική φάση, είτε από μέση είτε από μακρινή απόσταση και η ελευθερία που του δίνει ο Ιτούδης είναι βούτυρο στο ψωμί του.

Ασφαλώς η δυναμικότητα του αντιπάλου, δεν δίνει τη δυνατότητα γι’ ασφαλή συμπεράσματα, όμως αυτό που είδαμε στις δύο αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι τα εξής. Η λεγόμενη second unit πρέπει να βοηθήσει λίγο περισσότερη, ώστε να μην αναγκάζονται οι βασικοί να κάνουν υπερωρίες στο παρκέ.

Επιπλέον τα ποσοστά μας σε τρίποντα και βολές ήταν άσχημα κι ειδικά από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, είμαστε αναγκασμένοι να γίνουμε πιο παραγωγικοί, αν θέλουμε να έχουμε τύχη στο επερχόμενο Eurobasket. Φυσικά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να επιστρέψουν οι Κώστας Σλούκας, Γιώργος Παπαγιάννης και Ιωάννης Παπαπέτρου, ώστε η γαλανόλευκη να παρουσιαστεί πάνοπλη στη διοργάνωση, όπου το κάθε ματς θα είναι σαν τελικός. Μάλιστα τα νέα είναι θετικά και για τους τρεις παίκτες και πιθανότατα θα ταξιδέψουν στο Μιλάνο, αν και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στην προπόνηση της Τρίτης. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είναι και ο ίδιος καλύτερα, όμως τα πράγματα φαίνονται να είναι πιο αμφίβολα για τον 24χρονο σέντερ.

Να πούμε κι ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΟΚ για τη γιορτή, που διοργάνωσε στο ΟΑΚΑ, όπου το γήπεδο ήταν κατάμεστο και ο κόσμος ευχαριστήθηκε μπάσκετ, ενώ υπήρχαν και διάφορα event με δώρα. Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και με την εικόνα της γαλανόλευκης στα social media κι αυτό πιστώνεται στον Βαγγέλη Λιόλιο και τους συνεργάτες του, που έχουν φέρει την εθνική Ελλάδος κοντά στον απλό κόσμο. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική κι άπαντες το ευχαριστηθήκαμε…

ΥΓ. Η Τουρκία βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον «Joker» να κάνει όργια με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ΥΓ2. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπερασπίστηκε τον Δημήτρη Αγραβάνη, όταν ο Τουμπά του έκανε «δολοφονικό» φάουλ. Αυτό λέγεται ΟΜΑΔΑ.