Ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός ενάντια στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και έσβησε σε μόλις δέκα λεπτά την ανορθογραφία του τέταρτου δεκαλέπτου με την Αναντολού Εφές. Το 35-8 χωρίς καμία υπερβολή ήταν ολοκληρωτικό μπάσκετ και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε και ο σημερινός αγώνας. Η Μακάμπι έχανε lay up, είχε ζαλιστεί από την ερυθρόλευκη καταιγίδα και μοιραία έφυγε από το ΣΕΦ με σκυμμένο κεφάλι.

Νομίζω πως ο ερχομός των Τόμας Ουόκαπ και Μουσταφά Φαλ ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα του Πειραιά. Θ’αναφερθώ περισσότερο στον σέντερ των Πειραιωτών, που σήμερα σκέπασε τα καλάθια και τους αντιπάλους του, ένωσε την άμυνα και στην επίθεση έκανε τα δύσκολα να μοιάζουν απλά. Ο Γάλλος δεινόσαυρος λίγο έλειψε και θα έκανε triple-double, αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι οι συμπαίκτες του από την περιφέρεια. Ο τρόπος και η ταχύτητα που πασάρει είναι εντυπωσιακός, ενώ τοποθετεί το τεράστιο κορμί του, πάντα στην κατάλληλη θέση. Ρέινολντς και Ζίζιτς, δεν ήξεραν τι τους βρήκε κι αμφότεροι ήταν έρμαια του ψηλού της ελληνικής ομάδας. Για τον Αμερικανό γκαρντ, δεν θα σταθώ στους πόντους, που δεν έβαλε (0), αλλά στην άμυνά του. Έβγαλε τα συκώτια του δύσμοιρου Ουίλμπεκιν κι όσοι παρακολουθείτε Μακάμπι, θα γνωρίζετε πως αν βγει εκτός ο ηγέτης του Σφαιρόπουλου, τότε όλο το οικοδόμημα καταρρέει. Όπερ κι εγένετο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη τύπου, είναι πως όλοι οι παίκτες, οφείλουν ν’αποδεχτούν το ρόλο τους, αφού ο Μακίσικ μπορεί να σκόραρε 14 πόντους, όμως φέτος δεν αγωνίζεται πολύ. Λογικό είναι αυτό, αφού το ρόστερ είναι αναβαθμισμένο σε σχέση με πέρσι και όπως τόνισε ο Έλληνας κόουτς, άπαντες πρέπει να υπηρετούν την ομάδα, αφού η σεζόν είνα μεγάλη. Είναι περιττό ν’αναφέρουμε πως αν εκτελεστικά είναι σε καλή βραδιά, οι Σλούκας, Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ, τότε ο Ολυμπιακός δύσκολα θα χάσει από οποιαδήποτε ομάδα στη Euroleague. Το βασικό δυάρι των ερυθρολεύκων ήταν αξιόπιστος και στην άμυνα και πιθανότατα έβγαλε κι εναν παραπάνω εγωϊσμό, καθώς αντιμετώπιζε την πρώην ομάδα του.

Αυτά για την Euroleague, όπου πλέον ο Παναθηναϊκός (δυστυχώς) μοιράζεται την τελευταία θέση με τη Ζάλγκιρις κι από αύριο θα χορεύουμε σε ρυθμούς αιώνιου ντέρμπι στην Ελλάδα. Επιτέλους μας έλειψε αυτή η ένταση.