Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 23η νίκη του στη φετινή Euroleague κι απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής και πλέον έχει το δικαίωμα (δεν θα το κάνει εννοείται), να διαλέξει αντίπαλο. Η 13η συνεχόμενη νίκη του επί του Παναθηναϊκού, αποδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως έχει πάει τον αέρα του μεγάλου του αντίπαλου κι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος κυρίαρχος του ελληνικού μπάσκετ και μεγάλος του στόχος είναι να κατακτήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο.

Πάμε τώρα στα του χθεσινού παιχνιδιού, όπου οι ερυθρόλευκοι παρά την εκνευριστική αστοχία τους (3/17 τρίποντα), βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους επίθεσης. Η μπάλα στο ζωγραφιστό, διάβασμα όλων των μις ματς (Ουόκαπ είσαι κομπιούτερ) με τον Μπλακ να τελειώνει όλες τις φάσεις και να γίνεται το κρυφό όπλο στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Έλληνας τεχνικός είδε πολλούς παίκτες του να είναι σε κακό βράδυ (Σλούκας, Λαρεντζάκης, Μακίσικ), όμως άλλοι βγήκαν μπροστά κι απεδείχθη πως ο Ολυμπιακός είναι η μία μπασκετική Λερναία Ύδρα. Έχω σταματήσει ν’ αραδιάζω πολλές λέξεις για τον Σάσα Βεζένκοφ, καθώς ο Βούλγαρος, σχεδόν κάθε βδομάδα, κάθε αγωνιστική είναι στους κορυφαίους του Ολυμπιακού, αλλά και ολόκληρης της Euroleague. Κόβεις το ένα κεφάλι και γεννιούνται άλλα, γεμάτα ενέργεια και όρεξη. Οι Πειραιώτες έχουν έναν και χίλιους τρόπος, για να κερδίσουν τον Παναθηναίκό, αλλά και πολλές ομάδες της Euroleague. Έχουν την ικανότητα να σκοράρουν 100 πόντους, έχουν τη σκληράδα να λυγίσουν ομάδες και με 70 πόντους στην επίθεση, άρα αυτό λέει πολλά.

Ο ηττημένος Παναθηναϊκός είναι σαφώς βελτιωμένος επί ημερών Χρήστου Σερέλη, όμως δεν έχει μάθει να εμβαθύνει στις λεπτομέρειες. Διάβασε ελάχιστες φορές τι του έδινε η άμυνα του Ολυμπιακού, ο Παπαγιάννης δεν τροφοδοτήθηκε κι αυτό τον έκανε ευανάγνωστο στο δεύτερο ημίχρονο. Έγινε καλή προσπάθεια από τους Λι και Μπέικον (σκόραραν και δημιούργησαν), όμως δεν υπήρχαν άλλοι πόλοι για να προβληματίσουν τους ερυθρολεύκους. To τριφύλλι οφείλει να γίνει πιο ανθεκτικό στις μονομαχίες σώμα-σώμα, αφού συνήθως βγαίνει ηττημένος, ενώ η απουσία ενός πασέρ φωνάζει από μακριά. Ο Ουόκαπ είχε μόνος δεκατρείς ασίστ και όλος ο Παναθηναϊκός 17. Υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσουμε; Ο Σερέλης προσπαθεί να φτιάξει μία ομάδα με αρχές Απρίλιο μήνα, με τον χρόνο να είναι αντίπαλός του. Σκούρα τα πράγματα, όμως ο στόχος του ελληνικού πρωταθλήματος, παραμένει ανοιχτός.

ΥΓ. Μπασκόνια και Ζάλγκιρις μάχονται για την όγδοη θέση, ενώ και η Φενερμπαχτσέ αν ηττηθεί στο εμφύλιο με την Αναντολού Εφές, θα κοιτάζει προς ΣΕΦ μεριά. Οψόμεθα μέχρι την ερχόμενη βδομάδα.

ΥΓ2. Ο Λευτέρης Μαντζούκας μεγάλωσε στο ΣΕΦ, αφού έδειξε μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, πως το λέει η καρδιά του. Τα καλύτερα έρχονται για τον 20χρονο φόργουορντ.