Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να ταξιδεύεις στο Final Four της Euroleague κι ακόμα σπουδαιότερο ν’ ακολουθείς μία ομάδα, που παλεύει για την κορυφή της Ευρώπης. Το Κάουνας εννοείται πως έχει βαφτεί στα χρώματα των Πειραιωτών, που περιμένουν από τον Γιώργο Μπαρτζώκα τους παίκτες του, να κάνουν το πρώτο βήμα, για την κατάκτηση του τέταρτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας του.

Έχω να παρατηρήσω πως ο προπονητής του Ολυμπιακός, είναι χαλαρός, ευδιάθετος, αλλά και στοχοπροσηλωμένος. Έχω την εντύπωση πως και ο ίδιος απολαμβάνει αυτό το Final Four, και μεταδίδει αυτό το αίσθημα και στους παίκτες του, που ναι μεν θέλουν το τρόπαιο, όμως άπαντες είναι χαλαροί ευδιάθετοι και κυρίως δεν έχουν άγχος (έτσι φαίνονται τουλάχιστον). Είναι μεγάλο προτέρημα για έναν σύλλογο, να έχει περασμένη εμπειρία από ανάλογες διοργανώσεις κι αυτό μοιάζει να είναι το καλύτερο όπλο για τον Ολυμπιακό.

Η Μονακό αν θέλετε τη γνώμη μου, είναι πρωτάρα μεν, όμως κάτι μου λέει πως οι δύο νίκες επί της ελληνικής ομάδας, ίσως την αποπροσανατολίσουν. Δεν εννοώ πως θα υποτιμήσει τον πρωτοπόρο της Euroleague, όμως θέλοντας και μη, οι παίκτες και ο προπονητής θα το έχουν αυτό στο μυαλό τους. Αυτά είναι τα λεγόμενα mind games και το γεγονός πως ο Σάσα Ομπράντοβιτς, μίλαγε με τόσο καλά λόγια για τον Ολυμπιακό και τον προπονητή, τα πιστεύει μεν, αλλά προσπαθεί να μεταδώσει και την πίεση προς την ελληνική πλευρά.

Όλο το Κάουνας χορεύει στους ρυθμούς του Final 4, οι Λιθουανοί πολύ λογικά, στηρίζουν το δικό τους παιδί, τον Σάρας, όμως μία συμπάθεια προς τον Ολυμπιακό. Για να δούμε ποιον θα στηρίξουν στον σημερινό πρώτο ημιτελικό. Μην περιμένετε να πω τίποτα για τον ισπανικό εμφύλιο. Ας προκριθεί ο Ολυμπιακός και θ’ ασχοληθούμε με δαύτους από σήμερα το βράδυ.

ΥΓ. Αυτό που συνέβη στην press conference με τους οπαδούς του Ολυμπιακού και η selfie του Μπαρτζώκα, ίσως είναι και η φωτογραφία του τουρνουά.