Ο Παναθηναϊκός ήταν σοβαρός, συγκεντρωμένος και πιστός στο πλάνο του ενάντια στη Βιλερμπάν. Ο χορευτής Νέντοβιτς έκάνε τα κόλπα του, οι Παπαγιάννης και Μήτογλου σκέπασαν τα καλάθια και οι υπόλοιποι παίκτες, μάσαγαν σίδερα στην άμυνα για 20 λεπτά.

Δεν θα τονίσω πως έμεινα εντυπωσιασμένος από την εικόνα του πρώτου εικοσαλέπτου, αφού η πράσινη επίθεση εξαρτιόταν σε τεράστιο βαθμό από τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος ήταν εντυπωσιακός, όμως στην οικονομία όλου του παιχνιδιού, αν δεν είχε βοήθειες, θα είχε κλατάρει. Ευτυχώς οι Σαντ-Ρος και Σέλβιν Μακ, δεν υπέπεσαν σε υπερβολές, έκαναν τ’ απολύτως απαραίτητα και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.

Επιτέλους το δίδυμο Παπαγιάννη-Μήτογλου δείχνει να καθιερώνεται κι ελπίζω ο Όντετ Κάτας, να μην προβεί σε αλχημείες. Οι δύο Έλληνες ψηλοί αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά και φρόνιμο θα είναι, να χτιστεί πάνω τους ο νέος Παναθηναϊκός μαζί με τους «Νέντο» και Παπαπέτρου.

Για την αναμέτρηση δεν έχω να προσθέσω πολλά, αφού οι αριθμοί είναι συντριπτικά υπέρ του τριφυλλιού. Το συγκρότημα του Κώστα Χαραλαμπίδη ήταν καλύτερο σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες κι αυτό είναι παράσημο για τον Κώστα Χαραλαμπίδη, που μετά την ήττα από τη Ζενίτ, κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό και του αξίζουν συγχαρητήρια. Φυσικά τίποτα δεν θα γινόταν εύκολο για το τριφύλλι, αν οι ψηλοί του δεν έπαιρναν τα ριμπάουντ από τους ιδιαίτερα αθλητικούς Γάλλους, που δεν βρήκαν πολλές ευκαιρίες για αιφνιδιασμούς.

Βέβαια οφείλω να παραδεχτώ πως ο Όγκαστ μπορεί να μην βοήθησε ουσιαστικά, όμως ξεκούρασε δέκα λεπτά τον Παπαγιάννη κι αυτό είναι κομβικό σε ματς της Euroleague. Ο ομογενής σέντερ συνεχίζω να πιστεύω πως δεν μπορεί ν’ανταπεξέλθει στο βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού, όμως για λόγους ροτέισον, κρίνεται απαραίτητος τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Παναθηναϊκός δεν προλαβαίνει να χαρεί τη νίκη επί των Γάλλων, αφού τον περιμένει μ’άγριες διαθέσεις η Φενερμπαχτσέ, την οποία είχε κερδίσει στο ΟΑΚΑ με 82-68. Οι Τούρκοι έχουν βελτιωθεί με την επιστροφή του Μάρκο Γκούντουριτς και σίγουρα, δεν θα χαριστούν στον πρωταθλητή Ελλάδος.

ΥΓ. Ο Ντίνος Μήτογλου είναι κλασικό τεσσάρι. Σε δύο ματς που χρησιμοποιείται μόνο σαν πάουερ φόργουορντ, τα έχει πάει περίφημα.

ΥΓ2. Πολύ κρίμα ο τραυματισμός του Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Ο Κουβανός χησιμοποιήθηκε και σαν άσος και σαν τριάρι κι αυτό τον βοήθησε να δώσει εφτά τελικές πάσες. Ας ελπίσουμε ν’αγωνιστεί κόντρα στη Φενερμπαχτσέ.

ΥΓ3. Απορώ γιατί δεν ενδιαφέρθηκε το καλοκαίρι καμία ελληνική ομάδα για τον Ντέηβιντ Λάιτι. Κοντρολαρισμένος σκόρερ μ’αμυντικά ένστικτα.

ΥΓ4. Φοβερό ν’ακούς το Διαμαντίδη να φωνάζει «ΩΡΑΙΟ ΡΕ» σε πάσα του Σέλβιν Μακ, που κατέληξε σε εύστοχο τρίποντο του Μήτογλου.

ΥΓ5. Κέρασε 24 πόντους τον Παναθηναϊκό η Βιλερμπάν, επέστρεψε το κέρασμα το τριφύλλι ένα μήνα αργότερα.