Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την αγγαρεία-αγώνα με τη Χίμκι και ουσιαστικά η σεζόν 2020-2021 μπήκε στο χρονοντούλπο της ιστορίας για τους Πειραιώτες. Η αποτυχία (το παραδέχτηκε και ο «coach b») είναι παροιμιώδης κι είναι ξεκάθαρο πως η διοίκηση μαζί με τον προπονητή, οφείλουν να δημιουργήσουν ένα πλάνο. Οι ερυθρόλευκοι είναι τεράστιο brand για να μένουν εκτός προημιτελικών στη Euroleague για τρίτη συνεχόμενη σεζόν κι αυτό πρέπει να το κατανοήσουν άπαντες.

Το κλίμα δεν είναι το ιδανικό στον σύλλογο του Πειραιά κι αυτό αποτυπώνεται από αρκετά πράγματα. Ο Κώστας Σλούκας έχει πολλά νεύρα (απόρροια του αποκλεισμού, αλλά μερικών συμπεριφορών από ξένους αθλητές), ενώ η απογοήτευση τον έχει πλημμυρίσει. Νομίζω είναι περιττό να γράψω πως ο αδιάφορος Άαρον Χάρισον είναι εκτός από τον Ολυμπιακό, όπως και οι Έλις και Τζένκινς. Ο Μπαρτζώκας είχε εμμονή με τον τελευταίο και ουσιαστικά αδίκησε κατάφωρα τον πωρωμένο για μπάσκετ Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Ο Έλληνας γκαρντ πάλεψε, μόχθησε και κέρδισε με το σπαθί του, θέση στον Ολυμπιακό της ερχόμενης σεζόν. Τα ίδια ισχύουν και για τον Σακίλ Μακίσικ, που αναμένεται να έχει ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες, αφού θ’αποτελεί ένα βαρόμετρα των Πειραιωτών.

Για τους δύο αρχηγούς του Ολυμπιακού τα πράγματα είναι ηλίου φαεινότερα. Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης θ’αγωνιστούν γι’ακόμα μια σεζόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου κι αυτό είναι ότι καλύτερο για όλους μας. Αμφότεροι αποτελούν τους ήρωες του σύγχρονου Ολυμπιακού και ΠΡΕΠΕΙ να εγκαταλείψουν την ενεργό δράση μέσα σε πλήθος χειροκροτημάτων και καθολικής αποθέωσης. Άφησα για το τέλος τις κινήσεις, που πρέπει να γίνουν ώστε οι Πειραιώτες να μπουν ξανά στην αφρόκρεμα της Euroleague. Είναι αναγκαίο να έρθει ένας γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα κι ένας ψηλός-δεινόσαυρος, ώστε να ισχυροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό η ελληνική ομάδα.

Βέβαια αυτά έχουμε καιρό να τα γράψουμε, αφού πλέον υπάρχει άπλετος χρόνος, καθώς οι διακοπές στον Ολυμπιακό μόλις ξεκίνησαν. Απίστευτο κι όμως αληθινό, αφού βρισκόμαστε μόλις στον Απρίλιο. Τελικά έχει ο καιρός γυρίσματα…

ΥΓ. Ο Γιώργος νομίζω έκανε την πιο εύστοχη δήλωση. Οι φίλαθλοι και οι δημοσιογράφοι, βλέπουν τα πράγματα συναισθηματικά. Ο ρόλος του προπονητή είναι να τα βλέπει και ρεαλιστικά.