Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του αυτή τη βδομάδα στη Euroleague. Έκανε το δύο στα δύο, είναι τέταρτος στην κατάταξη και μοιάζει να έχει κάνει πετυχημένο ξεκίνημα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Φενέρ έπεσε στο 2-5, όμως εκτός από θέμα τύχης, απουσιάζει κι ένας εγκέφαλος της προπονητικής. Η διοργάνωση χρειάζεται κοφτερά μυαλά και ο Τζόρτζεβιτς, συνεχίζει να έχει την ομάδα του στον αυτόματο πιλότο. Δεν μας νοιάζει καθόλου η Φενερμπαχτσέ, αλλά ο Ολυμπιακός που είδε αρκετούς παίκτες του σε καλή μέρα, όμως όλο το παιχνίδι, κρίθηκε όχι στο τελευταίο καλάθι του clutch Σλούκα, αλλά στις άμυνες των Ουόκαπ και Φαλ.

Ειδικότερα ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, ήταν απίστευτος είτε μάρκαρε τον Ντε Κολό, είτε τον Χένρι, έτρεχε παντού, έβαζε τα χέρια του και δικαίως τον χειροκρότησαν οι οπαδοί της ομάδας. Ο Μπαρτζώκας για τέτοιες αποστολές τον έφερε, όχι για να βάζει 20αρες. Για το σκοράρισμα υπάρχουν άλλοι στο ρόστερ, σαν τον ηγέτη Σλούκα, τον εκρηκτικό Ντόρσεϊ, τον σουτέρ Βεζένκοφ ή τον πάντα έτοιμο Λαρεντζάκη. Για τον τελευταίο ότι και να πεις είναι λίγο. Ο τρόπος που διαχειρίζεται τον εαυτό του είναι σεμιναριακός, έχει γίνει απαραίτητος στον Ολυμπιακό κι εξελίσσεται σ’έναν από τους ex factor των ερυθρολεύκων.

Ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε και στον Μουσταφά Φαλ, που αποδεικνύεται σπουδαία προσθήκη για τον οργανισμό. Στα 30 λεπτά που αγωνίστηκε σκέπασε τα καλάθια, πήρε ριμπάουντ, έσπρωξε, κέρδισε, αλλά και έχασε μάχες κι έπαιξε και για τον Μάρτιν. Διαβάζει ταχύτατα τα διπλά μαρκαρίσματα, έβγαλε ουκ ολίγες φορές ελεύθερους τους συμπαίκτες του και ορθώς πήρε τα συγχαρητήρια από τον προπονητή του.

Εδώ να πούμε πως ο «coach B»όφειλε να πάρει ένα τάιμ-άουτ, όταν η Φενέρ έκανε την αντεπίθεσή της, ώστε να ηρεμήσει λίγο το μυαλό των παικτών του. Για παράδειγμα χάθηκε μία διαφορά 13 πόντων και δεν έγινε απολύτως τίποτα, για ν’ανακοπεί λίγο η φόρα των Τούρκων. Τέλος καλό όλα καλά, αφού ο Σλούκι Λουκ πήρε την τελευταία επίθεση, σκόραρε μπροστά στον παλιόφιλο Βέσελι (ωραία η στιγμή η αγκαλιά των δύο μετά το τέλος της αναμέτρησης) κι απέδειξε πως είναι ο απόλυτος ηγέτης του φετινού Ολυμπιακού. Η ελληνική ομάδα έχει μάθει στο physical παιχνίδι και δεν φοβάται να κερδίσει μέσω του ξύλου, όπως έπραξε σήμερα. Η επίθεση θα φέρει μεγάλες νίκες, όμως μέσβω της άμυνας έρχονται σπουδαίες προκρίσεις και τίτλοι.

ΥΓ. Στα πρώτα 26 λεπτά του παιχνιδιού, ο Ακίλε Πολονάρα είχε αγωνιστεί έξι ολόκληρα λεπτά. Είναι ν’απορείς για το πλάνο (αν υπάρχει) του Σάλε στη φετινή Φενέρ.

ΥΓ2. Κάποιοι έλεγαν μυρωδιά τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, γιατί ενώ δεν είχε κάνει προετοιμασία με την Μακάμπι, έχασε στα πρώτα επίσημα ματς. Τώρα η ομάδα του λαού μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες με ρεκόρ 5-2.

ΥΓ3. Η Μπάγερν επιστρέφει δριμύτερη με τον Τρινκιέρι να χαμογελάει σε όσους δεν υπολογίζουν ΞΑΝΑ τους Βαυαρούς.