Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε τη σεζόν και κάνοντας “ταμείο” είναι τελικά στα θετικά και χωρίς να μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει, αυτό οφείλεται στον Ρικ Πιτίνο σε μεγάλο βαθμό.

Ο Αμερικανός προπονητής, ήρθε στην Ελλάδα και αρχικά προκάλεσε αίσθηση, ερωτηματικά αλλά – κυρίως λόγω της απογοήτευσης από τον αγωνιστικό χαρακτήρα της ομάδας – και αμφιβολίες σε κάποιους.

“Τι θέλει σε αυτή την ηλικία ένας κόουτς σαν αυτόν να έρθει πρώτη φορά στην Ευρώπη;” ήταν ένα από τα ερωτήματα που βασάνισαν πολλούς. Τι είχε και τι έχει στο μυαλό του ο Πιτίνο, το ξέρει μόνο εκείνος. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως αποτέλεσε τον κατάλληλο άνθρωπο, στην κατάλληλη θέση, την σωστή στιγμή.

Ο πολύπειρος τεχνικός, δεν απέδειξε μόνο εντός παρκέ πως ξέρει πολλά “κιλά” μπάσκετ, μεταμορφώνοντας μια ομάδα από αουτσάιντερ σε φαβορί μέσα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έδειξε πως έχει ένα απίστευτο ταλέντο να επηρεάζει τον κόσμο γύρω του. Και αυτό ίσως είναι το πιο σημαντικό.

Από “κουραστικές” οι συνεντεύξεις Τύπου, έγιναν το αγαπημένο μέρος του ματς για κάποιους. Ο κόσμος θυμήθηκε ξανά πόσο αγαπάει το άθλημα και μάλιστα ανεξαρτήτως προτιμήσεως ομάδας. Πολύς κόσμος ανυπομονεί να τον ακούσει να μιλάει, γιατί πάντα κάτι έχει να διδάξει.

Ακόμη και το σχόλιο που έκανε για το κάπνισμα μέσα στους χώρους του γηπέδου, έκανε αρκετούς φιλάθλους να αλλάξουν αυτή την κακή συνήθεια, κάτι που πολύς κόσμος σχολίασε με έμφαση μέσα από τα social media.

Το μεγαλύτερο χάρισμά του λοιπόν, δεν είναι όλη αυτή η γνώση, αλλά η μοναδική ικανότητα να την μεταλαμπαδεύει σε όλους. 

Τα τελευταία 24ωρα, Παναθηναϊκοί και μη, ξεκίνησαν ένα νέο κίνημα -στο twitter- με επίσημο hashtag #RickPitinoStay. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι αναρτήσεις τύπου: “αν και δεν είμαι Παναθηναϊκός μακάρι να μείνει”.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε μια επιλογή για την τεχνική ηγεσία της ομάδας του. Η οποία -αν όλα πάνε κατ’ευχήν- ίσως αλλάξει όχι μόνο την ιστορία του “τριφυλλιού”, αλλά και τη νοοτροπία του Έλληνα φιλάθλου. Ακόμη και οι 6 μήνες που βρέθηκε εδώ τον κάνουν αξέχαστο. Σκεφτείτε να αποφασίσει να μείνει εδώ για πολύ περισσότερο.

Το κίνημα για να μείνει ο Πιτίνο σίγουρα θα συνεχιστεί. Κι όσο πλησιάζει η Παρασκευή -αφού ο ίδιος τόνισε πως μέχρι τότε θα έχει απαντήσει αν θα μείνει- τα tweets θα πληθαίνουν κι άλλο. Εφ’ όσον μείνει, πρέπει να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω, να τον ακούσουμε με ευλάβεια και να “ρουφήξουμε” όλα όσα έχει να μας μάθει.

Ανεξαρτήτως αν είσαι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ ή δεν ξέρω ‘γώ τι. Πάνω απ’ όλα ας μπει το μπάσκετ.