Η ΑΕΚ δυστυχώς για το ελληνικό μπάσκετ, δεν τα κατάφερε, χάνοντας δίκαια από ένα σύνολο, πιο νέο, πιο αθλητικό και κυρίως πιο διψασμένο. Το 85-74 υπέρ της Μπούργκος, ήταν η δικαιοσύνη του μπάσκετ και η επιβράβευση για μία ομάδα, που δουλεύει ορθά εδώ και λίγα χρόνια.

Φυσικά δεν θα κάτσω ν’αναλύσω την ισπανική ομάδα, όμως τα σωστά πρέπει να γράφονται. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ηττήθηκε στον τελικό του Basketball Champions League, δεχόμενη 17 τρίποντα, έχοντας 14 λιγότερα ριμπάουντ, δίνοντας μόλις 13 ασίστ, ενώ ο δείκτης αξιολόγησης είχε 24 βαθούς διαφορά υπέρ της παρέας του Μακφάντεν. Νομίζω πως οι αριθμοί αποτυπώνουν ξεκάθαρα την ανωτερότητα των Ισπανών, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον έβδομο ουρανό.

Για την ελληνική ομάδα οι συνθήκες για τη νέα αγωνιστική περίοδο, είναι μερικώς περίεργες. Το μέλλον του Ταϊρίς Ράις είναι άγνωστο, η κριτική στον Ηλία Παπαθεοδώρου θα είναι σκληρή και δικαίως, ενώ μην λησμονεί πως η ΚΑΕ ΑΕΚ μπήκε σε έξοδα, όμως δεν κατέκτησε το δεύτερο BCL της ιστορίας της. Ο Έλληνας κόουτς ξέμεινε από ιδέες στον τελικό, καθώς τα περίμενε όλα από το isolation των Λάνγκφορντ και Ράις και από τα τρίποντα. Plan b δεν υπήρχε και θα γράψω κάτι κλισέ και βαρετό, όμως τόσο μα τόσο αληθινό. Οι άμυνες κερδίζουν τίτλους κι αυτός ο κανόνας επιβεβαιώθηκε και στον σημερινό αγώνα. Η ΑΕΚ με πλάνο μας ανάσας, προσδοκούσε στην εφήμερη επιτυχία, όμως δεν της έκατσε. Τώρα κανείς δεν γνωρίζει ακόμα πως θα πορευτεί στη συνέχεια, αφού για όσους μπερδευτήκατε να σας υπενθυμίσω κάτι. Η σεζόν τώρα ξεκινάει και δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για κλάματα και στενοχώρια.

Για να κλείσουμε το Final Eight της Αθήνας στέφθηκε οργανωτικά από επιτυχία (υπήρχαν μερικές ατέλειες) κι αγωνιστικά το νέκταρ της επιτυχίας, το γεύτηκε το πιο ισορροπημένο σύνολο, χωρίς καμία αμφιβολία.

ΥΓ. Ο Ομάρ Κουκ είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Οργανωτικός playmaker, σφριγηλός αμυντικός και αξιόπστος (σ’ορισμένες περιπτώσεις) σουτέρ. Μόνο στα μάτια μου φαντάζει ιδανικός για τον Παναθηναϊκό, αντί για τον Κίφερ Σάικς;

ΥΓ2. Το ισπανικό μπάσκετ είναι το κορυφαίο της Ευρώπης και το απέδειξε ξανά στο BCL. Δεν είναι τυχαία η κορυφαία σχολή του αθλήματος, εδώ και 15 χρόνια…