Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση, χωρίς δύο ψηλούς κι έναν κοντό… που έρχεται, όμως το βουνό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποδείχτηκε πολύ ψηλό. Το 83-89 δεν λέει δεν αποτυπώνει την απόλυτη αλήθεια του παρκέ, αφού η “αρκούδα” ήταν ένα σκαλί καλύτερη, μην πω και δύο. Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει την ευχέρεια να κρατάει στον πάγκο τον Μάικ Τζέιμς και να δίνουν το διπλό οι εφεδρείες Στρέλνιεκς και Χάκετ, που αποτέλεσαν ένα δίδυμο εκτελεστικά και οργανωτικά δόκιμο.

Φυσικά για την ήττα φταίνε και τα επιθετικά ριμπάουντ των Ρώσων (φοβερή δουλειά οι Μιλουτίνοφ και Σενγκέλια σ’αυτόν τον τομέα), ενώ και τα τρίποντα, πλήγωσαν ανεπανόρθωτα την ελληνική ομάδα. Για να μην είμαι υπερβολικός το τριφύλλι, δεν έπαιξε άσχημα, όμως φρόνιμο είναι να παραδεχόμεναστε πως αυτή την περίοδο ο Παναθηναϊκός, ανήκει στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας της Euroleague και η ΤΣΣΚΑ στο πρώτο. Τόσο απλά και κυνικά είναι τα πράγματα.

Ο κόουτς Βόβορας έχει πράγματα να κρατήσει από την αναμέτρηση, όπως είναι η νέα μεστή εμφάνιση του Λευτέρη Μποχωρίδη, που μοιάζει έτοιμος να μετατραπεί σε αθλητή από το πάνω ράφι. Ο Έλληνας γκαρντ οφείλει να δουλέψει τις αμυντικές του αδυναμίες περισσότερο για να μείνει περισσότερη ώρα στο παρκέ. Ο Παπαγιάννης για παράδειγμα είναι εντυπωσιακός πλέον στα μετόπισθεν και η δεδηλωμένη του εξέλιξη, τον κάνει πολύτιμο για την ομάδα του.

Εννοείται πως εύσημα αξίζει και ο Άαρον Γουάιτ, που επιτέλους μας θύμισε τον παίκτη της Ζάλγκιρις, ενώ θα το ξαναγράψω πως ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος δεν είναι playmaker. Ο Κουβανός τα έσπασε απόψε το βράδυ, όμως να είστε βέβαιοι πως είναι πολύ πιο παραγωγικός, αν δεν έχει στο κεφάλι του τον “μπούσουλα” της οργάνωσης. Η διαφαινόμενη έλευση του Σέλβιν Μακ, είναι ΒΕΒΑΙΟ πως θα βοηθήσει τον ΠΑΟ, αμυντικά, αλλά κυρίως οργανωτικά.

Για να μην μακρυγορούμε το πράσινο πρότζεκτ προχωράει κανονικά και όλα είναι υπό έλεγχο. Οι νέες εκκινήσεις, χρειάζονται χρόνο και η ελληνική ομάδα, δεν έχασε και πολλά πράγματα σήμερα, εκτός από τη νίκη φυσικά. Τα υπόλοιπα το προπονητικό σταφ θα τα δει στο βίντεο, ώστε την επόμενη βδομάδα ενάντια στην πυραυλοκίνητη Αναντολού Εφές, να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο σ’άμυνα κι επίθεση…

ΥΓ. Η νοοτροπία του νέου Παναθηναϊκού χτίζεται με ισχυρά θεμέλια. Προπονητής και παίκτες δεν παράτησαν το παιχνίδι, ακόμα κι όταν όλα συνηγορούσαν στην ήττα. Παράσημο, που θα κεφαλαιοποιηθεί σε βάθος χρόνου.

ΥΓ2. Ο Μάρκους Φόστερ αρχίζει και κατανοεί πως η Euroleague είναι σκληρή και δεν συγχωρεί χαλάρωση. Ο Αμερικανός είναι παιχτάρα και θα το αποδείξει το επόμενο διάστημα.

ΥΓ3. Το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ είναι τρομακτικό. Το για πολλούς κορυφαίο δίδυμο ψηλών στη φετινή διοργάνωση Σενγκέλια-Μιλουτίνοφ αγωνίστηκε μόλις 15 λεπτά.