O Ολυμπιακός δεν μάσησε από το ξύλο και το άγχος του, ηρέμησε, διάβασε τον πρώτο αγώνα των playoffs και χωρίς καρδιοχτύπια, έκανε το καθήκον του στο ΣΕΦ.

Νομίζω πως η Φενερμπαχτσέ ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος από τον Ολυμπιακό, όμως το 37-35, όφειλε να μας προϊδεάσει για το τι θα συνέβαινε στο δεύτερο εικοσάλεπτο. Ο Δημήτρης Ιτούδης έπαιξε με το μυαλό των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, το άγχος είχε μπει στα κορμιά των Πειραιωτών, όμως έχω την εντύπωση πως το τρίποντο του Παπανικολάου στην τελευταία επίθεση του πρώτου ημιχρόνου, έδωσε τόνους αυτοπεποίθησης στον Ολυμπιακό.

Σίγουρα τα 16 τρίποντα είναι ΠΑΡΑ πολλά για ένα παιχνίδι playoff και την Παρασκευή, είναι πιθανό αυτό το νούμερο να πέσει αισθητά. Αυτό που είδα εγώ είναι πως ο Ολυμπιακός, ζει και πεθαίνει με την άμυνά του κι αυτή τον κράτησε στο κακό (εκτελεστικά) πρώτο εικοσάλεπτο. Ο Ουόκαπ χάλασε το μυαλό του Ντόρσεϊ, ο Παπανικολάου κυνηγούσε τους πάντες και τα πάντα, ενώ ο Φαλ έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά, φορτώνοντας με φάουλ τους Τζεκίρι και Μότλεϊ. Ο Βεζένκοφ νομίζω κράτησε σε κρίσιμα σημεία όρθιο τον Ολυμπιακό, ενώ ο Κάνααν τον απογείωσε στο τρίτο δεκάλεπτο με πέντε εύστοχα τρίποντα. Φοβερό το κρεσέντο του Αμερικανού γκαρντ, που ξεμπούκωσε κι έδειξε σε όλους, πως αξίζει να είναι στις βασικές επιλογές του coach «B».

Η Φενερμπαχτσέ δεν ομάδα του πεταματού, όπως είδαμε όλοι και κυρίως δεν είχε καμία σχέση με τις αναμετρήσεις της regular season. Πάλεψε το παιχνίδι, όμως της λείπει το know how τέτοιων αναμετρήσεων, λόγω των πολλών αλλαγών στο έμψυχο δυναμικό της. Την Παρασκευή θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνη, ο Ντόρσεϊ αποκλείεται να είναι άσφαιρος ξανά, ενώ περιμένω και τον Γκούντουριτς να είναι περισσότερες έτοιμος από αγωνιστικής πλευράς. Από τη μεριά του ο Ολυμπιακός, είναι ξεκάθαρο πως είναι καλύτερη ομάδα, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει, είτε βρίσκεται μπροστά είτε πίσω στο σκορ. Μεγάλο προνόμιο να έχεις λύσεις σε σχεδόν όλα τα προβλήματα, που σου βάζει ο αντίπαλος.

Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι περισσότερο. Έγινε το 1-0 και σε λιγότερο από 48 ώρες, θα ξαναδούμε τις δύο ομάδες στην αρένα του ΣΕΦ.

ΥΓ. Αν δεν σε τραβήξουν οι κοντοί στο σκοράρισμα, δύσκολα μπορεί κάποια ομάδα να πανηγυρίσει διπλό στη Euroleague.