Ο Γιώργος Μάης ξεσήκωνε πολύ κόσμο με το «Βαρέσαμε Διάλυση» και δυστυχώς το τραγούδι του ταιριάζει γάντι στον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν λόγια να περιγράψουμε τις αυξομειώσεις στην απόδοση της ελληνικής ομάδας, όμως το βαρύ +25 δεν χωνεύεται εύκολα.

Για να μην παρεξηγηθώ η διάλυση του Ολυμπιακού αφορά μόνο τ’αγωνιστικό τμήμα κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η ομάδα παραπαίει έχει φτάσει τις εφτά συνεχόμενες ήττες και πολλοί παίκτες μοιάζουν να μην καταλαβαίνουν που έχουν έρθει. Πρώτος και καλύτερος ο Άαρον Χάρισον, που είναι τόσο χαλαρός λες και λαμβάνει μέρος σε φιλικούς αγώνες. Ο Τζένκινς από τη μεριά του είναι τόσο άχρωμος, που καλύτερα να μην παίζει καθόλου. Είναι προτιμότερο ένας παίκτης να κάνει δέκα λάθη, ή να αστοχεί σε δέκα σουτ, παρά η στατιστική του να είναι άδεια. Αδυνατώ να κατανοήσω ποιο είναι το πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα, μέχρι το τέλος της regular season. Κάθε βδομάδα ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται άκεφος, αδιάφορος με μικρά διαστήματα καλού μπάσκετ.

Φυσικά στη σημερινή εμφάνιση εξαιρούνται οι Ζαν Σαρλ, Βεζένκοφ και Σλούκας που έκαναν ότι μπορούσαν (άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο). Ο Γάλλος τα έδωσε όλα, καλύπτοντας τις θέσεις τέσσερα και πέντε, ενώ ο Βούλγαρος ναι μεν ήταν άστοχος, όμως τα εννέα ριμπάουντ υποδηλώνουν ενέργεια και πάθος. Γνωρίζω πως τα δύο τελευταία δεν χαρίζουν πάντα νίκες, όμως αποτυπώνουν γλαφυρά τη νοοτροπία ενός συνόλου. Ο Ολυμπιακός στην πλειοψηφία των παικτών του, δεν παλεύει τα ματς μακριά από το ΣΕΦ εδώ κι ένα μήνα, κάτι που το έχουμε δει άπαντες.

Στην παρούσα φάση είναι αδύνατο ν’αλλάξουν πολλά πράγματα από τη στιγμή που ο αποκλεισμός είναι μαθηματικά βέβαιος. Αυτό το καταθέτω κι απορώ γιατί αθλητές σαν τους Λαρεντζάκη ή Χαραλαμπόπουλο αγωνίστηκαν τόσο λίγο απόψε το βράδυ. Δηλαδή αν δεν πάρουν εμπειρίες από αδιάφορα ματς της Euroleague, πότε θα πάρουν; Φαντάζομαι στόχος είναι να παρουσιαστούν περισσότερο ετοιμοπόλεμοι την ερχόμενη σεζόν και να μην αποτελούν ρολίστες τρίτης γραμμής.

Νομίζω πως πλέον όλοι θα κριθούν από την αγωνιστική τους κι όχι μόνο συμπεριφορά. Δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό να μετράει τόσο μεγάλο αρνητικό σερί…

ΥΓ. Ο Κώστας Κουφός ήταν φανερά ανέτοιμος κι αδέξιος στις προσπάθειές του. Σίγουρα αμυντικά έχει πράγματα να δώσει, σ’αντίθεση με την επίθεση, όπου η ποικιλία κινήσεών του είναι φτωχή.

ΥΓ2. Μεγάλη καψούρα ο Λούκας Βιλντόζα. Βιρτουόζος με τη μπάλα, ενώ εξελίσσει και τη δημιουργική του ικανότητα. Μήπως η Αργεντινή βγάζει καλύτερους μπασκετμπολίστες απ’ότι ποδοσφαιριστές;