Ο Χρήστος Σερέλης δεν γεμίζει το μάτι πολλών οπαδών του ΠΑΟ, όμως πλέον το τριφύλλι, διαθέτει στις τάξεις του έναν προπονητή, που δουλεύει τα παιχνίδια και δεν τα αφήνει στην τύχη τους. Άσχετα με τη σημερινή νίκη ενάντια στον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος ήταν άθλιος στο δεύτερο ημίχρονο, σκόραρε μόλις 24 πόντους και ουσιαστικά τέθηκε εκτός playoff, που ήταν και ο βασικός στόχος του συλλόγου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, μπερδεμένος σε μεγάλο βαθμό κι αυτός είναι εν μέρει λογικό, αφού ο Σερέλης μαθαίνει την ομάδα και προσπαθεί να της βάλει αρχές. Ο Λι δεν μπήκε ποτέ στην εξίσωση του αγώνα, αν και στο τελευταίο δεκάλεπτο βοήθησε με την ενέργειά του, ενώ ο Πονίτκα είναι μεν μαχητής και πολύτιμος, όμως ο άνθρωπος πρέπει ν’αφήσει τη δημιουργία σε άλλους παίκτες.

Το small ball όταν ο Παπαγιάννης πήγε στο πάγκο για ανάσες, ήταν βάλσαμο για τον Παναθηναϊκό, αφού για πρώτη φορά φέτος, ο κάθε παίκτης είχε το χώρο του να παίξει ατομική άμυνα και στην επίθεση, το καλό spacing και το σπάσιμο της μπάλας στα φτερά, έδωσε ρυθμό και ευστοχία στον Τόμας, που είναι killer. Το είχατε δει εσείς, αυτό επί Ράντονιτς; Προφανώς και όχι. Δεν συζητάμε αν είναι κακός κόουτς ο Σέρβος, όμως ήταν φανερό, πως είχε παρατήσει την ομάδα στην τύχη της και περίμενε απλά, πότε θ’ αποχωρίσει για το Βελιγράδι.

Ο αρχηγός Γιώργος Παπαγιάννης έδειξε μέρος των μεγάλων δυνατοτήτων του κι είναι ένας παίκτης, που δεν έχει την πολυτέλεια να μην είναι θετικός για τον ΠΑΟ. Είναι Έλληνας, είναι δεμένος με τον σύλλογο και ο Σερέλης προσπαθεί να του φτιάξει την ψυχολογία, ενόψει του πρωταθλήματος, αφού η πρόκριση στην Euroleague, έχει χαθεί προ πολλού. Το ίδιο ισχύει και για τον Γκριγκόνις, που είναι σαν να μπήκε τώρα στην ομάδα και προσπαθεί να βρει το ρόλο του, είτε σκοράροντας, είτε πασάροντας. Ο Λιθουανός είναι παιχτάρα, όμως ο Ράντονιτς τον κατέστρεψε ψυχολογικά και δεν τον έβαζε να παίζει.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, κατέθεσε εγωϊσμό κι ίσως αυτή τη νίκη, ανεβάσει όλο τον οργανισμό, που έχει πέσει σε λήθαργο.

ΥΓ. Ολόσωστη η απόφαση του κόουτς Σερέλη ν’αφήσει εκτός δωδεκάδας τον Μπέικον. Ίσως έτσι κατανοήσει που βρίσκεται ο Αμερικανός.

ΥΓ2. Ο Λευτέρης Μαντζούκας υπηρέτησε το πέντε και το τέσσερα, πάλεψε κι απέδειξε πως έχει θέση στον Παναθηναϊκό. Ας δουλέψει κάποιος μαζί του κι ας τον περιβάλουν μ’εμπιστοσύνη.