Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πραγματικά η απόλυτη γιορτή του αθλητισμού και του ανθρώπινου συναισθήματος. Δεν επιθυμώ σε κανένα βαθμό ν’αναφερθώ σε μετάλλια, επιτυχίες κι αποθέωση ή μη των Ελλήνων αθλητών. Για να μην παρεξηγηθώ εννοείται πως οι πρωταθλητές που εκπροσωπούν τη χώρα μας, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όμως προσωπικά αισθάνομαι κάπως άβολα κι άσχημα να βλέπω τους Βύρωνα Κοκκαλάνη, Θοδωρή Ιακωβίδη, Λευτέρη Πετρούνια (ενδεικτικά τα ονόματα) να λένε τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει, με την πολιτεία να είναι απούσα και να κάνει τα στραβά μάτια.

Οι ομοσπονδίες κωφεύουν σ’εκνευριστικό βαθμό, η ηγεσία του τόπου εμφανίζεται μόνο στις επιτυχίες κι αυτά τα παλικάρια, παλεύουν επί χρόνια ΜΟΝΟΙ τους, για να κάνουν τη χώρα και την οικογένεια τους περήφανη. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και των ΜΜΕ, καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι όχι μόνο. Τα ονόματα που ανέφερα πιο πάνω τυχαία ήταν, γιατί θεωρείτε πως ο Στέφανος Ντούσκος ή ο Μίλτος Τεντόγλου, είχαν βοήθεια από κανέναν; Ο Ντούσκος, ορθά πανηγύρισε στα Ιωάννινα την μεγάλη του επιτυχία, ευχαρίστησε τους δικούς του ανθρώπους και οι κόποι του ανταμείφθηκαν. Πιστεύετε εσείς, πως αύριο θα έχει καλύτερη μεταχείριση από την ομοσπονδία του ή το κράτος; Μόνος του θα προπονείται, θα τρώει παγάκια και θα βάζει κίνητρα στον εαυτό του ώστε να βρίσκεται στην αφρόκρεμα του απλού σκιφ. Μιλάμε για έναν θρίαμβο της μοναξιάς, όχι για μόνο για τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, αλλά για όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους Αγώνες.

Επιπλέον κάτι άλλο, που με έκανε να συγκινηθώ ήταν οι δηλώσεις των αφών Αντετοκούνμπο. Είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές, όλος ο κόσμος είναι στα πόδια του Giannis, όμως η στάση ζωής του παραμένει ίδια. Εδώ πάλευαν για να βρουν ένα κομμάτι ψωμί, σιγά μην στενοχωρεθούν για μία χαμένη βολή. Τάδε έφη Θανάσης Αντετοκούνμπο. Η συγκεκριμένη οικογένεια έχει ευστοχήσει στη ζωή και το γεγονός πως ΠΟΤΕ δεν ξεχνάνε από που ξεκίνησαν, αποτυπώνει την στάση ζωής τους. Ο Greek Freak το είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια. «Δεν με νοιάζει να είμαι το πρόσωπο του ΝΒΑ. Ενδιαφέρομαι για τον Λίαμ, την οικογένεια μου και να δουλεύω σκληρά»…