Η ΑΕΚ του Μάκη Αγγελόπουλου έχει περάσει πολλά το τελευταίο διάστημα σε οικονομικό κι αγωνιστικό επίπεδο. Η αποτυχία κατάκτησης του BCL τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ΟΑΚΑ προκάλεσε έντονους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του συλλόγου κι ήταν η αρχή του τέλους και για τον κόουτς Παπαθεοδώρου.

Οι εκκρεμότητες σε συμβόλαια παρέμειναν πολλές, το όνομα της Ένωσης πληγώθηκε και τα δώδεκα ban από τη FIBA, σίγουρα έφεραν πίεση κι απογοήτευση στον πρόεδρο του συλλόγου. Βέβαια ο ίδιος αγαπάει παθολογικά την ΑΕΚ και δεν θα την αφήσει παρατημένη στη μοίρα της, όπως λανθασμένα νόμιζαν φίλοι κι εχθροί.

Η έλευση του Στέφανου Δέδα, σίγουρα δεν προκάλεσε ενθουσιασμό (κακώς) στον κόσμο της ομάδας, όμως ένα να γνωρίζετε. Ο Έλληνας προπονητής λατρεύει να δημιουργεί ομάδες από το μηδέν κι αυτό θα επιδιώξει να κάνει και φέτος. Η Ένωση θα κάνει ένα γενναίο restart σε όλα τα επίπεδα κι αυτό όπως είναι φυσιολογικό, χρειάζεται χρόνο, υπομονή και στομάχι. Προσωπικότητες σαν τους Ζήση και Μασιούλις, δεν θα υπάρχουν, άρα οι σταθερές θ’ αργήσουν να εμφανιστούν.

Δεν υπάρχει κάτι επίσημο, όμως η ενδεχόμενη απόκτηση του Νίκου Παππά (έχει ισχυρό κίνητρο ν’ αποδείξει πως δεν έχει ξοφλήσει) και του Κίνο Κολόμ, αποδεικνύουν πως ο κύριος Αγγελόπουλος, οραματίζεται μία ΑΕΚ ισχυρή και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Φυσικά χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα και ορθή στελέχωση, ώστε ο σύλλογος να σταθεί στα πόδια του αγωνιστικά και οικονομικά, όμως το μεράκι και η τεχνοτροπία υπάρχει. Βάλτε στα θετικά και το νέο γήπεδο στα Λιόσια, που θα δώσει το απαραίτητο boost σε παίκτες, προπονητή και διοίκηση.

Ο Δέδας και οι συνεργάτες του έχουν ν’ ανέβουν βουνό, ώστε να οικοδομήσουν και να χτίσουν ένα αξιόμαχο ρόστερ, όμως ο Αγγελόπουλος είναι εκεί και να ξέρετε πως η Ένωση, δεν θα είναι ομάδα του πεταματού.

Έχω την εντύπωση πως ο Νίκος Ρογκαβόπουλος θα είχε βασική θέση στις σκέψεις του Δέδα, όμως ο νεαρός φόργουορντ προτιμάει την προοπτική του Ολυμπιακού, τώρα θα λάβει μέρος και στην Basket League. Το γυαλί ράγισε και δεν ξανακολλάει, όμως η Ένωση δεν έχει την πολυτέλεια να «χάνει» δικά της παιδιά.