Η Γαλλία πήγε με όνειρα μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως αποκλείστηκε από την πρώτη φάση και κατετάγη 18η στη διοργάνωση.

Μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας του, ο Γάλλος φόργουορντ των Νιου Γιορκ Νικς, Έβαν Φουρνιέρ, αναφέρθηκε αρχικώς στην κάκιστη πορεία της εθνικής ομάδας, τονίζοντας πως:
«Είμαι απογοητευμένος όπως όλοι. Πρέπει να σηκωθούμε, παρά το γεγονός πως είναι δύσκολο να το χωνέψεις. Είναι λάθος όλων. Πάντα έλεγα πως τόσο στη νίκη, όσο και στην ήττα, τα άτομα με τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι εκείνα με τη μεγαλύτερη «ενοχή», συμπεριλαμβανομένων και των αρχηγών της ομάδας. Πρωτίστως φταίμε εμείς».
Εν συνεχεία, αναφέρθηκε και στον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, και στις φήμες που τον θέλουν κοντά στην πόρτα της εξόδου μετά την φετινή αποτυχία των «τρικολόρ»:
«Δεν πρέπει να αμφισβητούμε τα πάντα, ειδικά έναν χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα είχε νόημα. Ο Βενσάν Κολέ και το επιτελείο του έχουν κάνει καλή δουλειά από το 2019 και μετά. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν προσαρμογές στον τρόπο με τον οποίο ενσωματώνονται οι νέοι παίκτες στην ομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο 31χρονος φόργουορντ.