Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Οπαδός της Γουέστ Μπρομ τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 8 εβδομάδων για ρατσιστικό σχόλιο στο Facebook, με τον ίδιο να κατηγορεί το autocorrect για το «λάθος», όμως να μην πείθει κανέναν!

Ο 50χρονος Σάιμον Σίλγουντ έγραψε στα social media πως ο Ρομάιν Σόϊερς έπρεπε να πάρει το βραβείο «baboon D’Or» (φυσικά αναφερόταν σε μπαμπουίνο λόγω χρώματος) έπειτα από τη βαριά ήττα των «baggies» από την Μάντσεστερ Σίτι με το τελικό 5-0 τον περασμένο Ιανουάριο.

Με τις Αρχές να ερευνούν το ρατσιστικό σχόλιο, να τον εντοπίζουν και να του απαγγέλλουν κατηγορία για ρατσισμό, ο εν λόγω οπαδός το έριξε στο autocorrect!

Είπε πως ήθελε να γράψει «buffoon D’Or», δεν έπεισε κανέναν και κάπως έτσι τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 8 εβδομάδων, ενώ, καλείται να πληρώσει και 500 λίρες ως «αποζημίωση» στον ποδοσφαιριστή.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το γεγονός πως πλέον όλα γίνονται τόσο αυστηρά ακόμα και από ένα σχόλιο στα social media, μπορεί να βελτιώσει κάπως την κατάσταση και να βάλει φρένο σε όλο αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση που – δυστυχώς – επικρατεί αναφορικά με τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο…