Ο Ματίας Αλμέιδα μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το ματς, αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά, τονίζοντας ότι αν θα γίνει ενίσχυση στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι θα γίνει μόνο σε θέσεις – κλειδιά για την ομάδα.

Ο Ματίας Αλμέιδα ήταν ευχαριστημένος με την εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στον Παναιτωλικό, ωστόσο στη συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε και για τα μεταγραφικά, όπου ο “Πελάδο” ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν προτίθεται να πάρει η ΑΕΚ πολλούς ποδοσφαιριστές, όμως “τσεκάρει” πολλούς παίκτες για να ενισχυθεί σε θέσεις – “κλειδιά”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου: Για το ματς: “Στο σημερινό παιχνίδι οι παίκτες μας έπαιξαν πολύ καλά. Ερμήνευσαν πολύ καλά ό,τι τους είχαμε πει και τα έκαναν όλα απλά. Έπαιξαν σαν σύνολο, ως ομάδα και εκμεταλλεύτηκαν τις στιγμές και σκόραραν σε καίρια σημεία στο παιχνίδι”.

Για τις εξελίξεις στα μεταγραφικά: “Είμαι πολύ συγκεντρωμένος στην καθημερινότητα και το ρόστερ που έχω στη διάθεσή μου. Πάντα βλέπουμε και αναλύουμε πολλούς ποδοσφαιριστές. Η ιδέα μου δεν είναι να έρθουν πολλοί ποδοσφαιριστές. Αν γίνει ενίσχυση θα πρέπει να γίνει σε θέσεις «κλειδιά». Έχουμε παίκτες που παίζουν σε θέσεις «κλειδιά» και είναι τώρα εκτός όπως ο Γκατσίνοβιτς και ο Ελίασον. Τους περιμένω γιατί στο παρελθόν είχαν πολύ καλή απόδοση”.

Για τα τέσσερα γκολ με τους τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ: “Πάντα είναι σημαντικό να σκοράρουν οι επιθετικοί. Όταν εμείς δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και δεν μπορούμε να βάλουμε κάποιο γκολ, εγώ παραμένω ήρεμος. Είναι δύσκολο να κάνεις τόσες φάσεις όταν παίζεται έτσι το παιχνίδι. Και πριν το 1-0 είχαμε 2-3 καθαρές ευκαιρίες. Έπειτα, γι’ αυτό επιμένω το πόσο σημαντικό είναι, παρ’ όλο που δεν κάναμε γκολ τις πρώτες μας ευκαιρίες, οι παίκτες είχαν την ηρεμία να ψάξουν το γκολ και να το βρουν”.

Για την παλαιότερη ατάκα του Μελισσανίδη ότι τον “τρελαίνει το ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΚ” κι αν τώρα τον… τρελαίνει και τον ίδιο: “Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να είμαι αντικειμενικός. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά προσπαθώ να βρω θετικά. Και όταν πάνε καλά, προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου κυρίως γιατί έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Η ομάδα έχει πράγματα να βελτιώσει. Όντως το απολαμβάνω. Απόλαυσα τη σημερινή εμφάνιση. Το πάθος, όπως το απόλαυσε και ο κόσμος! Αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι η «δέσμευση» να έχει ο κάθε παίκτης, ώστε να απολαύσει το ποδόσφαιρο. Όμως στο ποδόσφαιρο μπορεί να το διασκεδάσεις σήμερα, αλλά αύριο πρέπει να δείξεις πράγματα για το επόμενο παιχνίδι που έρχεται”.

Αν ξεχώρισε κάτι από τον Παναιτωλικό: “Μπορώ να διακρίνω το σύστημα που παίζει ο Παναιτωλικός. Είναι μία οργανωμένη ομάδα που ξέρει για το τι παίζει. Σήμερα οι δικοί μας παίκτες γνώριζαν πως θα μπουν για να σπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Πάντα δείχνω τον απαιτούμενο σεβασμό στην αντίπαλη ομάδα και τον προπονητή”.