Συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «L’Equipe» παραχώρησε ο Ματιέ Βαλμπουενά αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, και στην περιβόητη υπόθεση εκβιασμού.

Πρόκειται, άλλωστε, για μια ιστορία που έχει στιγματίσει τον ίδιο και ο Γάλλος επιθετικός του Ολυμπιακού δεν το αρνείται.

Είναι η ίδια υπόθεση για την οποία έπαψε να καλείται στην εθνική ομάδα της Γαλλίας ο Καρίμ Μπενζεμάν, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για συνέργια στον εκβιασμό του Βαλμπουενά, ο οποίος μπήκε σε μπελάδες λόγω του sextape.

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα, ο Βαλμπουενά λέει ότι αυτή η υπόθεση, που προκάλεσε σάλο στην πατρίδα του και όχι μόνο, ήταν ο λόγος για τον οποίο έψαχνε να φύγει στο εξωτερικό.

«Είναι άσχημο, διότι μπορεί να έχεις μια συγκεκριμένη εικόνα, αλλά ο κόσμος θυμάται πάντα το αρνητικό. Όταν ακούν το όνομά μου δεν σκέφτονται τι ωραίο ποτ είναι που στα 35 μου άρχισα ξανά από την αρχή. Δεν θα κλάψω για τη μοίρα μου. Από τη στιγμή που άρχισε αυτή η υπόθεση, είδα σε ποιους μπορώ να υπολογίζω, ποιοι άνθρωποι θα είναι πάντα στο πλευρό μου. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι σκληρός, δεν περίμενα βέβαια αυτή την ιστορία για να το μάθω. Ήταν μια απειλή στην καριέρα μου, κυρίως ψυχολογικά. Είμαι δυνατός και συνέχισα» λέει ο Βαλμπουενά.