Ένα απίστευτο γεγονός αποκαλύπτεται, που εφόσον γίνει πράξη θα φέρει ξανά στα σπίτια όλων των Ελλήνων τους σπουδαιότερους αγώνες της χρονιάς.

Η Πολιτεία ζητά από την Κομισιόν να μεταδίδονται τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα οπωσδήποτε σε ελεύθερο κανάλι. 

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ύστερα από συζητήσεις ημερών συνέταξε μία λίστα. 

Μια λίστα με σπουδαία αθλητικά γεγονότα, τα οποία θα πρέπει να μεταδίδονται σε τηλεοπτικό σταθμό ελεύθερης λήψης. Στόχος είναι να διασφαλιστεί πως θα μπορεί να τα παρακολουθήσει ελεύθερα και χωρίς επιπλέον κόστος το 80% τουλάχιστον του ελληνικού πληθυσμού.

Η συγκεκριμένη λίστα ονομάζεται «Εθνικός Κατάλογος Εκδηλώσεων Μείζονος Σημασίας» και περιέχει:

  • τους Ολυμπιακούς Αγώνες
  • το Παγκόσμιο Κύπελλο
  • τους τελικούς του UEFA Champions league και του UEFA Europa League
  • τους τελικούς της Euroleague
  • πρωταθλήματα στίβου
  • το Ράλλυ Ακρόπολις
  • οι τελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Με άλλα λόγια, η Πολιτεία αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες των Ελλήνων να πληρώσουν ξεχωριστές συνδρομητικές πλατφόρμες, για να παρακολουθήσουν τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα, προτείνει να βγουν αυτά στην ελεύθερη τηλεόραση, για να είναι προσιτά από όλους.

Η λίστα που ακολουθεί περιέχει αγώνες και events, που σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας πρέπει να μεταδίδονται σε τηλεοπτικό σταθμό ελεύθερης λήψης και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα βγει μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Φυσικά, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν επιτευχθεί συμφωνία και «περάσει» η πρόταση του Υπουργείου, ο τηλεοπτικός χάρτης θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Η επιστολή που εστάλη στην Κομισιόν έχει την υπογραφή του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου.

Αναλυτικά ο Εθνικός Κατάλογος Εκδηλώσεων Μείζονος Σημασίας:

α) οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

β) οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες

γ) οι τελετές έναρξης και λήξης των Θερινών και Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

δ) οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένων του τελικού και των ημιτελικών, των τελετών έναρξης και λήξης, καθώς και οι προκριματικοί αγώνες στους οποίους συμμετέχει η ελληνική εθνική ομάδα

ε) ο τελικός αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου της UEFA και οι αγώνες στους οποίους συμμετέχει η ελληνική εθνική ομάδα (συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών)

στ) οι τελικοί αγώνες του UEFA Champions league και του UEFA Europa League

ζ) o τελικός αγώνας της Euroleague Basket

η) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, τα οποία διοργανώνονται από τη Διεθνή Ένωση Ομοσπονδιών Στίβου (IAAF)

θ) το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, τα οποία διοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Στίβου (EAA)

ι) ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης της FIBA και οι αγώνες όπου συμμετέχει η ελληνική εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών (συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών)

ια) ο τελικός της Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης (EuroBasket) της FIBA και οι αγώνες όπου συμμετέχει η ελληνική εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών (συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών)

ιβ) ο τελικός αγώνας ποδοσφαιρικού κυπέλλου Ελλάδας

ιγ) ο τελικός αγώνας του κυπέλλου καλαθοσφαίρισης Ελλάδας

ιδ) η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας

ιε) ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

ιστ) το Ράλλυ Ακρόπολις της Ελλάδας

Η επιστολή που εστάλη στην Κομισιόν υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, οι τελετές έναρξης και λήξης των Θερινών και Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, ο τελικός του Euro, οι τελικοί του Champions League, του Europa League και της Euroleague, καθώς και οι τελικοί του Μουντομπάσκετ, του Eurobasket και του Κυπέλλου Ελλάδας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ πρέπει να εκπέμπονται εξολοκλήρου και σε απευθείας αναμετάδοση από τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, χωρίς επιπλέον κόστος.

ΠΗΓΗ: sdna.gr