Ο Άντι Φαν Ντερ Μέιντε αποκάλυψε πως έφτασε κοντά στην αυτοκτονία με τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στη ζωή του και τον απομάκρυναν από τον ποδόσφαιρο.

Ο αλκοολισμός και τα εξωαγωνιστικά προβλήματα άφηναν πίσω τον παλαίμαχο Ολλανδό άσο, ο οποίος δεν δίστασε να αναφερθεί σε σκληρές καταστάσεις που έζησε.

«Η συγκέντρωσή μου στο ποδόσφαιρο έφυγε, δεν απολάμβανα το να παίζω. Είχα συμβόλαιο αλλά και ένα παιδί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Αυτό είναι πιο σημαντικό.

Έβγαζα πολλά λεφτά και ο κόσμος μου έλεγε μην κλαψουρίζω, αλλά εγώ ήθελα να αυτοκτονήσω. Όλα αυτά την ώρα που είχα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με την Έβερτον και έπαιρνα ένα εκατομμύριο το χρόνο. Όταν παίρνεις τον πρώτο μισθό λες πω, είναι πολλά λεφτά. Αλλά αν δεν παίζεις και βλέπεις τους άλλους να χαίρονται αισθάνεσαι σκ@τα.

Πρέπει να είσαι ένα παράδειγμα για πολλούς και κυρίως για την οικογένειά σου. Δεν μπορείς να μιλήσεις, είναι ένας σκληρός κόσμος, είναι δύσκολο. Για αυτό άρχισα να ψάχνω για μία διέξοδο για να μη ζω στην πραγματικότητα.

Μετά σου κολλάνε μία σφραγίδα. Για όλους είσαι ένας μεθύστακας. Ο κόσμος λέει ότι τα πέταξα όλα. Ναι τα πέταξα όλα αλλά υπήρχε λόγος για αυτό. Δεν έγινε έτσι απλά. Ήμουν κακός πατέρας, εγκατέλειψα τη σύζυγο και τα παιδιά μου. Κανένας δεν ξέρει ότι πέρασα μία μαύρη περίοδο».