Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, τόνισε πως το Τσαμπιονς Λιγκ που κατέκτησε δίνει νόημα στις 5 Premier League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα:
«Αυτή τη φορά η ομάδα ήταν προετοιμασμένη όχι μόνο για να κερδίσει αλλά και να υποφέρει. Στα προηγούμενα Champions League, όπου για παράδειγμα χάσαμε από την Τσέλσι ή τη Ρεάλ Μαδρίτης πέρυσι στα ημιτελικά ή ακόμα και φέτος, πάντα υποφέρεις. Κοίτα, είμαστε πολύ χαρούμενοι αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαριστεί στο τέλος. Η Ίντερ θα μπορούσε να μας ισοφαρίσει και να χάσουμε. Και τώρα δεν θα κάναμε αυτή τη συνέντευξη και δεν θα ήταν όλοι τόσο χαρούμενοι.

Τελικά, ο αθλητισμός σε αυτό το υψηλό επίπεδο είναι λεπτομέρειες, σωστά; Είναι αλήθεια ότι η λεπτομέρεια ήταν η επιθυμία που είχαμε όλοι, όχι μόνο οι παίκτες, ολόκληρος ο σύλλογος και όλοι οι άνθρωποι που πέρασαν χρόνια με αυτή τη διοργάνωση όπου ήταν πάντα δύσκολη για εμάς να την κατακτήσουμε. Αλλά η κατάκτησή της δεν μας αλλάζει. Δεν με αλλάζει, σήμερα (σ.σ: χθες) είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, αλλά ξέρω ότι στο παρελθόν κάνοντας το ίδιο πράγμα θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και φέτος κάνοντας το ίδιο θα μπορούσαμε να χάσουμε. Αυτά συμβαίνουν σε αυτή τη διοργάνωση. Στο πρωτάθλημα, όχι.

Το πρωτάθλημα είναι 38 ραντεβού και εκεί κερδίζει ο καλύτερος. Αλλά στο Champions League πρέπει να έχεις τύχη ή να είναι… γραφτό. Μου είναι όλο και πιο ξεκάθαρο, μη με ρωτήσετε γιατί, αλλά υπάρχουν χιλιάδες λεπτομέρειες μέσα στη χρονιά που λέτε “φέτος είναι η σειρά μας”. Και μας δόθηκε».

«Νομίζω ότι η δουλειά έχει γίνει. Δεν θέλω να συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Λιονέλ (Μέσι) αλλά υπάρχει μια εικόνα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο ότι “αυτό είναι, αυτό είναι”. Όχι; Αυτό το Champions League δίνει νόημα στις πέντε Premier League που κερδίσαμε. Αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι πρέπει να πάμε σπίτι, να αποσυνδεθούμε αρκετά και μετά να μπούμε ξανά στην πρίζα. Τώρα όμως δεν σκέφτομαι περαιτέρω», συμπλήρωσε ο Γκουαρντιόλα.