Ο υφυπουργός εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης μίλησε για την νέα Τούμπα αλλά και για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Τη διαβεβαίωση πως οι διαδικασίες για τη νέα Τούμπα προχωρούν τάχιστα και απρόσκοπτα έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης. «Όσα δεσμευτήκαμε γίνονται και το έργο προχωράει», τόνισε μεταξύ άλλων για το ιστορικής σημασίας ζήτημα του ΠΑΟΚ μιλώντας στον Libero 107,4.
Αναλυτικά όσα είπε για τα επόμενα «βήματα» για το νέο γήπεδο του «Δικεφάλου του Βορρά»:
«Από την αρχή είχαμε εκφράσει μια σιγουριά για τη θετική εξέλιξη του θέματος, γιατί το παρακολουθούσα προσωπικά το ζήτημα εξ αρχής έχοντας και τη σχετική εντολή απ’ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολύ καλή συνεργασία όλων των συναρμοδίων υπουργείων και του ίδιου του ΠΑΟΚ, όλης της οικογένειας. Ήταν και είναι τέλεια η συνεργασία μας, αλλά υπήρχε και μια πολύ καλή προεργασία για τον φάκελο, που είναι κάτι πολύ δύσκολο να γίνει. Ίσως ο κόσμος να μην γνωρίζει καλά τι χρειάζεται για πολύ μεγάλα πρότζεκτ, τόσο σύνθετα, γι’ αυτό και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί για τόσο μεγάλο έργο ο χρόνος αυτός ήταν χρόνος ρεκόρ.
Και το επισημαίνω γιατί ο πολύς κόσμος μπορεί να μην καταλαβαίνει τι χρειάζεται για ένα τόσο μεγάλο έργο, αλλά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί το θέμα προχώρησε τόσο γρήγορα. Αλλά και γιατί και σαν κυβέρνηση είμαστε συνεπείς σε όσα λέγαμε, και φτάνουμε πλέον στο σημείο να πούμε ότι τώρα, ναι, αυτό το έργο προχωράει, όπως δεσμευθήκαμε, και θα είναι ένας υπερτοπικός πόλος ανάπτυξης που θα βοηθήσει όχι μόνο τον ΠΑΟΚ, την περιοχή, αλλά όλη τη Θεσσαλονίκη, και την ευρύτερη περιοχή, καθώς δε μιλάμε για ένα απλό ποδοσφαιρικό γήπεδο.
Τα αποτελέσματα μιλούν πλέον, η συνεργασία με τον ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλή και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ασχολήθηκε πολύ και έχει τη σφραγίδα του προσωπικά, για να μην αδικούμε πράγματα. Η συνεργασία με όλους τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν ήταν άψογη και μάλιστα το έργο ήταν και είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων και μπορεί να γίνει και σύγκριση με άλλα μεγάλα έργα, για το πως προχώρησαν αυτά.
Πλέον το θέμα είναι τυπικό, αφού το ΣτΕ ουσιαστικά τι έκανε; Ενέκρινε όσα συμφώνησαν ο ΠΑΟΚ με τα υπουργεία, τα νομικά, τα χωροταξικά, τα έργα που θα γίνουν, που είναι δύσκολα έργα, δεν είναι εύκολα. Το επόμενο βήμα είναι να βγουν οι απαραίτητες άδειες από τον ΠΑΟΚ για να ξεκινήσει το γκρέμισμα της παλιάς Τούμπας και να αρχίσει η νέα.
Το εγχείρημα είναι πλέον στα χέρια του ΠΑΟΚ, για να ξεκινήσει η δουλειά η βασική ολοκληρώθηκε απ’ την Πολιτεία, αλλά ότι χρειάζεται για να βοηθήσουμε, γραφειοκρατικά κλπ, θα το κάνουμε φυσικά. Δεν είναι ένα απλό έργο, βρίσκω ένα χωράφι και το κάνω γήπεδο. Εδώ μιλάμε με πυρήνα το γήπεδο το ποδοσφαιρικό, που θα είναι ένα στολίδι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, θα δημιουργηθεί ένας υπερτοπικός πόλος ανάπτυξης, για όλη την περιοχή. Τα αρχαία για παράδειγμα θα είναι πλέον πόλος έλξης για όλους και για τουριστική ανάπτυξη, όχι αποτροπής. Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα αναβαθμιστεί η περιοχή όλη εκεί, θα γίνουν αναπλάσεις και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων εκεί. Θα είναι μια κατάσταση win – win για όλους και για τον ΠΑΟΚ αλλά και για όλους τους κατοίκους.
Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό προφανώς και η ομάδα του ΠΑΟΚ έδειξε «μέταλλο», πέτυχε σπουδαίο αποτέλεσμα, είμαστε πολύ χαρούμενοι ανεξαρτήτως φίλαθλης τοποθέτησης, γιατί έγινε ένας πολύ ωραίος αγώνας. Ο τελικός θα πρέπει να είναι, όπως όλοι θέλουμε, μια γιορτή για το ποδόσφαιρο».