Καυστικό σχόλιο του Ζοάν Λαπόρτα για την διαιτησία στο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Αλμερία και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

«Θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις αυτό το πρωτάθλημα. Αν μιλήσω ανοιχτά, θα τιμωρηθώ, αλλά όλοι είδαν τι έγινε. Έχω ξαναπεί ότι υπάρχουν πράγματα που δεν ταιριάζουν σε αυτό το πρωτάθλημα. Πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, αλλά τα βλέπουμε όλοι. Θυμάμαι το πέναλτι στη Γρανάδα, το γκολ του Φέλιξ με τη Γρανάδα και δεν λέει κανένας τίποτα. Θα είχαμε ήδη έξι βαθμούς παραπάνω. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά πραγματικότητα» ειχε πει ο Τσάβι κληθείς να σχολιάσει όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση των Μαδριλένων με την Αλμερία και τον σάλο που προκλήθηκε για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Θέση στο θέμα πήρε και ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και κινήθηκε στη… γραμμή του προπονητή της ομάδας του.

«Στο παιχνίδι που έγινε στο Μπερναμπέου όλες οι αποφάσεις που έλαβε το VAR ήταν αντίθετες με αυτές που είχε πάρει ο διαιτητής. Είναι ένα όργανο που ήρθε για να βοηθήσει τους διαιτητές και από την κακή του χρήση μετατρέπεται σε πρόβλημα. Το VAR έχει πέσει θύμα… πειρατείας και κακοποιείται εξαιτίας πιέσεων που ευνοούν συστηματικά την αντίπαλό μας» είπε ο Λαπόρτα.