Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, στη συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στην αλλαγή του συστήματος.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της Γουέστ Χαμ, πανηγυρίζοντας μία σπουδαία νίκη. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αναφέρθηκε στην αλλαγή σχηματισμού, αλλά και πώς έζησε το μεγάλο αποτέλεσμα.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ντιέγκο Μαρτίνεθ:
Είπατε στη συνέντευξη Τύπου ότι θέλετε τη νίκη, μήπως πρέπει να το λέτε πιο συχνά αυτό. Επίσης πιστεύετε ο Ολυμπιακός έχει αδικήσει τον εαυτό του στον όμιλο και μπορούσε να έχει περισσότερους βαθμούς;

“Μακάρι όλα αν εξαρτιόντουσαν από τα όσα λέω εγώ στη συνέντευξη Τύπου. Το δύσκολο είναι να το πραγματοποιείς αυτό που λες. Η ομάδα μας άξιζε τη νίκη και είναι ένα αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Ήταν ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι απέναντι στον κάτοχο του Conference League.

Ήταν όλα πολύ όμορφα, τόσο η ομάδα όσο και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Το είπα και αυτό στη συνέντευξη Τύπο πριν τον αγώνα πως ο κόσμος πάντα μας βοηθάει. Μας είχαν μιλήσει για τις όμορφες βραδιές που ζουν στον Ολυμπιακό, αλλά απόψε ανατριχιάσαμε μέσα σε αυτό το γήπεδο ζώντας αυτήν την όμορφη ευρωπαϊκή βραδιά, εξαιτίας της αξίας του αντιπάλου και της θέλησης που είχαμε για τη νίκη. Είμαστε ευχαριστημένοι που απολαύσαμε τη βραδιά αυτή”.

Που πιστεύετε ότι κρίθηκε το ματς, ποια στοιχεία είχε ο Ολυμπιακός για τη νίκη. Όπως και ένα σχόλιο για το σχήμα με τους τρεις χαφ, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλο και Έσε.

“Όσοι έχετε παρακολουθήσει την πορεία μου θα ξέρετε ότι δε μένω σε ένα σύστημα. Αλλάζω συνεχώς και αναλόγως τον αντίπαλο. Τώρα ο αντίπαλος απαιτούσε την τριάδα στο κέντρο και αυτοί οι παίκτες στάθηκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο. Οι ακραίοι βρήκαν το βάθος στο γήπεδο.

Στάθηκε όμως όλη η ομάδα στο ύψος των απαιτήσεων και ανταποκρίθηκε στον αγώνα. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά δεν είναι μόνο στη δομή, αλλά οφείλεται και στην προετοιμασία, στο ταλέντο, την αυτοπεποίθηση. Λειτούργησε το σύστημα αλλά όλα αυτά τα στοιχεία έφεραν τη νίκη”.

Θεωρείτε πως με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της ομάδας, αξίζατε περισσότερους βαθμούς στον όμιλο; Ήταν η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή σας βραδιά στον Ολυμπιακό;

“Ήταν το πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι που κάναμε αναφορικά με τα επίσημα ευρωπαϊκά ματς, τόσο για το μέγεθος του αντιπάλου όσο όμως και για τον ολοκληρωμένο παιχνίδι μας. Να πω αυτήν τη στιγμή πως αξίζαμε περισσότερους βαθμούς, δεν έχει καμία αξία. Το είπαμε μετά από τη Φράιμπουργκ και την Τόπολα, τώρα δεν έχει κάποια αξία να το λέμε. Αυτό που μετράει είναι το σήμερα, το ότι καταφέραμε αυτό σήμερα δε μας εγγυάται κανείς ότι θα το κάνουμε και αύριο. Δεν έχει καμία αξία να μιλάμε για το τι συνέβη στα προηγούμενα παιχνίδια.

Σημασία έχει να μπορείς να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε ματς όπως κάναμε τώρα. Θα το πω ξανά σημασία έχει όλοι να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Ο Πορόζο δεν έπαιζε αρκετά μέχρι τώρα, αλλά τώρα του ζητήθηκε να είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα. Είναι όλοι σημαντικοί ακόμη και αυτοί που ήταν απόψε στην κερκίδα και βοήθησαν σε άλλα παιχνίδια. Όλους τους χρειαζόμαστε, για όλους θα έρθει η στιγμή.

Ο Πορόζο δούλευε όλο αυτό το διάστημα και το μήνυμα είναι αυτό. Πως όλοι είμαστε απαραίτητοι στην ομάδα και είμαστε χαρούμενοι πως αυτό δούλεψε σε αυτόν τον αγώνα. Επίσης θέλω να σταθώ στους παίκτες που μπήκαν από τον πάγκο ως αλλαγές. Το λεπτό που μπήκαν ήταν κρίσιμο για την ομάδα και ήταν και εκείνοι σημαντικοί και καθοριστικοί για τη νίκη.

Έπρεπε να δείξουν συγκέντρωση και το έκαναν και ήταν σημαντικοί. Ακόμη και αυτοί που δεν μπήκαν και ήταν στην κερκίδα ήταν εξίσου σημαντικοί. Όλοι βοηθήσαμε να έρθει αυτή η επιτυχία. Να πω ξανά ότι θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι στις καλές αλλά και στις κακές μας στιγμές. Να είμαστε ήρεμοι και στις μεγάλες επιτυχίες, να πανηγυρίζουμε αλλά να μη ξεφεύγουμε. Συνεχίζουμε τη δουλειά γιατί έχουμε αρκετό μέλλον μπροστά μας”.

Είπατε κάτι στον Πορόζο για αυτό το παιχνίδι που ήταν υψηλών απαιτήσεων και επίσης η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη ή οι στιγμές που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα στην επίθεση;

“Είχαμε καλές στιγμές στην επίθεση, βάλαμε δύο γκολ και μπορούσαμε να σημειώσουμε και τρίτο στο πρώτο ημίχρονο. Και στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλές στιγμές. Επίσης δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα πέρα από το γκολ που δεχτήκαμε. Αμυνθήκαμε καλά στις στημένες φάσεις, παρά το γεγονός ότι είχαμε διαφορά ύψους. Επίσης δεν κάναμε αχρείαστα φάουλ, όπως κάναμε σε άλλα παιχνίδια και μας έφερναν κινδύνους στην άμυνα. Γ

ενικότερα ήμασταν ισορροπημένοι σε άμυνα και επίθεση. Είχαμε τη σωστή νοοτροπία και μειώσαμε τον αριθμό των λαθών σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Και χαίρομαι αρκετά για την απόδοση του Πορόζο, γιατί στο Ρέντη δούλευε σκληρά και ήρεμα και όταν τον χρειαστήκαμε έδειξε έτοιμος. Η αλήθεια είναι πως είχε λίγα λεπτά συμμετοχής έως τώρα, ήταν ένας καινούργιος παίκτης. Έχουμε μόνο πέντε αλλαγές και έντεκα βασικούς και κάποιες φορές είναι δύσκολο να επιλέξεις. Όμως είμαστε χαρούμενοι γιατί όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι και τώρα που ήρθε η στιγμή του Τζάκσον έδειξε έτοιμος.

Θέλω να συμπληρώσω ότι συνήθως εστιάζουμε στον παίκτη που δεν είναι στον αγωνιστικό χώρο και αυτό είναι κάτι που γίνεται σε όλο τον κόσμο. Τα εγκώμια που κάνετε τώρα στον Πορόζο θέλω να το ανταλλάξω με τα σχόλιά σας όταν κάποιος παίκτης δε θα είναι καλός κάποια στιγμή στο μέλλον”.