Η δίκη του παλαίμαχου αμυντικού, Κρίστοφ Μελτσέντερ, συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο πρώην διεθνής αμυντικός παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι επισκεπτόταν ιστοσελίδες με υλικό παιδικής πορνογραφίας και μιλούσε με άλλους ενδιαφερόμενους, ενώ υποστήριξε πως είναι αληθές ότι αντάλλαζε φωτογραφίες με αντίστοιχο περιερχόμενο, κάτι για το οποίο κατηγορείται.

Την ίδια ώρα ο Μέλτσεντερ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει στην κατοχή του 300 φωτογραφίες με πορνογραφικό υλικό παιδιών, κάτι που υπάρχει στο κατηγορητήριο εναντίον του, υποστηρίζοντας πως ενδεχομένως να «κατέβασε» από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες υλικό που ήταν προσβάσιμο και σε άλλους χρήστες.

Στην προσπάθεια του να γλιτώσει τα χειρότερα ο 40 ετών πρώην άσος, δακρυσμένος στην απολογία του παραδέχτηκε τη σοβαρότητα του σφάλματος του, παραδεχόμενος ότι πρόκειται για τεράστιο ποινικό και ηθικό λάθος.

Ο Μέλτσεντερ που ήταν απολογητικός στην κατάθεση του με βάση όσα αναφέρουν τα γερμανικά μέσα, ζήτησε συγχώρεση, αναγνωρίζοντας ότι η ενέργεια του είναι πολύ πιθανό να μη διορθώνεται.

Παράλληλα δήλωσε έτοιμος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες με βάση τον νόμο, ενώ διευκρινίζεται ότι απέφυγε να κοιτάξει προς το μέρος των 14 δημοσιογράφων που παρακολουθούσαν τη διαδικασία.

Μέχρι την Πέμπτη η ακροαματική διαδικασία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε εξέλιξη και αν χρειαστεί μπορεί να πάρει παράταση μέχρι και τη 10η Μαΐου.

Βάσει όσων υποστηρίζει ο γερμανικός Τύπος, ο Μέλτσεντερ κινδυνεύει από ένα υψηλό χρηματικό πρόστιμο μέχρι ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια.

Προηγούμενο άρθροEurobasket 2022: Το πρόγραμμα της Εθνικής, ξεκινάει με Κροατία
Επόμενο άρθροΑΕΚ: Διατηρείται το 3-5-2 στην Τούμπα, δίπλα στον Ανσαριφάρντ ο Μάνταλος